גוגל מציגה את Project Glass לקהל הרחב

גוגל חשפה לאחרונה באופן רשמי את המשקפיים המדוברים שפיתחה, עליהם כבר נפוצו דיווחים לפני כמה חודשים. הפיתוח, שכונה Project Glass, הוא משקפי מציאות רבודה שמתחברים לאינטרנט, מציגים למשתמש מידע בחלונית קטנה ומאפשרים לו להפעיל שירותים שונים שפועלים כיום על הסמארטפון או הטאבלט. בנוסף הם מצוידים במצלמה אותה ניתן להפעיל בלחיצת כפתור על המשקפיים.
הסרטון שהציגה גוגל מצולם כולו מנקודת המבט של מרכיב המשקפיים, ובו נראה כיצד הם מזהים לדוגמה כי הוא מנסה להיכנס לתחנת רכבת תחתית, מודיעים לו שהיא אינה פועלת, ומציעים מסלול הליכה חלופי. בנוסף, נראה המשתמש בסרטון כשהוא קובע פגישות, מצלם ומשדר את התמונה לחברה, או משתף תמונות בגוגל פלוס, ומבצע פעולות נוספות.
ניו יורק טיימס שוחח עם כמה נסיינים ראשוניים של המשקפיים, והם סיפרו לעיתון כי בעוד שהם חששו שהמשקפיים יסרבלו את פעולותיהם, התברר להם שהם דווקא הקלו עליהן. "הם דואגים שהטכנולוגיה לא תפריע: אם אני רוצה לצלם אני לא צריך להושיט יד לכיס ולהוציא את הטלפון. אני רק לוחץ על כפתור על המשקפיים וזהו", אמר אחד מהם.
גוגל לא ציינה מתי המשקפיים יצאו לשוק, או כמה הם צפויים לעלות.
אמנם מדובר בעתיד הלא קרוב אבל כבר ברור שלטכנולוגיה הזו יהיו השפעות על קידום אתרים. החיפוש יהפוך לדינמי יותר ומבוסס על מיקום, כמו כן סוג השאילתות ומילות המפתח יהיו שונים באופיים.
תגיות: google