• מומחי הפרסום שלנו עומדים לרשותכם

  • פרסום חכם ברשתות חברתיות

  • פתרונות מקיפים לשיווק דיגיטלי חכם

  • כל פתרונות השיווק הדיגיטלי במקום אחד

  • טכנולוגיית פרסום ייחודית ומתקדמת

  • פשוט. מביאים לקוחות חדשים


המשך

Menu
077-3451111
קצת על רשתות חברתיות

בשנים האחרונות הפכו הרשתות החברתיות בעולם לפלטפורמת תקשורת חדשה כאשר בעידן הדיגיטלי אחוז ניכר מהתקשורת בין גולשים מתבצעת בזירה הזאת. פוסטים, ציוצים, ניוזפיד וטיים-ליין הן כבר לא מילים גסות. בתחום העסקי משמשות הרשתות החברתיות למרכיב אינטגרלי בין צרכנים לבין עסקים. פעילות שיווקית ברשת באה לידי ביטוי במגוון דרכים, ביניהן במיתוג, ניהול מוניטין, הגברת החשיפה, חיזוק הקשר יומיומי בין המותג לצרכן ובפעילויות פרסומיות שונות.

shutterstock 89057584

שיווק חכם ברשתות חברתיות


ניהול בלוגים

הגדלת תנועת הגולשים באמצעות תוכן מקורי ואיכותי 

לפרטים

ניהול ערוץ לינקדאין

מיתוג וחשיפה ברשת החברתית העסקית המובילה

לפרטים

ניהול ערוץ טוויטר

מיתוג וחשיפה ברשת הציוצים הפופולרית

לפרטים

ניהול ערוץ יוטיוב

הגדלת החשיפה והפרסום במנוע החיפוש הפופולרי

לפרטים

ניהול ערוץ פייסבוק

מיתוג וחשיפה ברשת החברתית המובילה בעולם

לפרטים

המספרים שלנו

- 9 שנות ניסיון
- 172 לקוחות
- 18 מיליון חשיפות לחודש
- 431 פרוייקטים

10 מחקרים פסיכולוגים שיעזרו לכם לנצל התנהגות אנושית ולהגדיל את ההמרות

בכדי לשגשג בעולם של מכירות והמרות באינטרנט, משווקים צריכים להבין את העקרונות הבסיסיים של הפסיכולוגיה האנושית.
לא צריך לתחום "נישה ספציפית" אלה להבין איך המוח שלנו והעבודה יכולים ללכת דרך ארוכה כדי לסייע לנו להבין כיצד אנו יכולים להצליח (בדרך אתית) לגרום לאנשים לומר 'כן'.
מחקר בפסיכולוגיה חברתית צרכנית שעבר כברת דרך ארוכה, מצא לקחים רבים שניתן ללמוד מהן ואילו המשווקים החכמים יכולים ליישמם מיד.
להלן 10 מחקרים פסיכולוגיים מרתקים שיעזרו לך ללמוד כיצד אנשים חושבים, ו כיצד ליישם זאת כדי להגדיל את ההמרות.

1. לבקש מעט מידע יכול לקדם אותך בצורה משמעותית בהמרות.

למרות שבמבט ראשון היא עשויה להופיע כדי להביא לתוצאה הפוכה, אחת הדרכים המצוינות למצוא תובנות שיכולות להגדיל את המרות היא להפסיק להתמקד למה אנשים אומרים "כן", ודווקא להלחם על הסיבה שבגללה הם אומרים 'לא'.
אחד המחקרים התמקד האם ישנו שינוי במספר התרומות של האגודה האמריקנית למלחמה בסרטן כאשר התרומות נעשו באופן אישי (מדלת לדלת) אך משפטי הפתיחה היו שונים. החוקרים בדקו שתי שורות בקשות שונות:

"האם תהיי מוכנה לעזור על ידי מתן התרומה?"
"האם תהיי מוכנה לעזור על ידי מתן התרומה? אפילו פרוטה יעזור."
שינוי קטן, עדין, שניתן היה לצפות את ההבדל, אך לא מובהק סטטיסטית.
באופן מפתיע, החוקרים מצאו כי אלה שנתבקשו על פי השורה השנייה היו בסיכוי גבוה פי שניים לתרום לצדקה, כ- 50% לאומת כ-28% מאלו שנתבקשו על פי השורה הראשונה.
החוקרים הגיעו למסקנה כי אנשים לפעמים מהססים לפעול כאשר הפרמטרים אינם מוגדרים, במקרה זה, הם עשויים להיות "משותקים" כאשר לא נותנים להם סכום "מקובל" מינימלית לבחור לתרום, ולכן בוחרים שלא לתרום כלל.
ניתן היה לחשוב כי עצם העובדה שאתה מציע לאנשים לתרום "אפילו אגורה" בקשה זו תביא לכמות קטנה יותר כוללת של תרומות.
מחקרים הראו כי לא היה הבדל בסכום הכולל בין אלו שנשאלו לפי המשפט הראשון לבין אלו שנשאלו לפי המשפט השני.
הלקחים שנלמדו: הגדרת פרמטרים אידיאליים (או מינימום) יכול לעזור לאנשים לפרוץ את "שיתוק פעולה".

2. יחס אישי גורם ללקוח להיות מרוצה.

מלצרים מסוגלים להגדיל ב 23% ויותר את הטיפים שלהם על ידי שינוי היבט אחד בשרות שלהם.
איזה היבט אתה חושב שזה היה?
חיוך גדול יותר?
הפתעת החודש: על ידי כך שחילקו סוכריות מנטה ללקוח הטיפ שלהם גדל.
במחקר שפורסם בכתב עת לפסיכולוגיה יישומית, החוקרים בדקו את הכוח הבולט של סוכריות מנטה, כיצד השפיעו על כמות הטיפים של הלקוחות, כאשר בפועל היבטים אחרים של השירות שקיבלו נותרו זהים.
המחקר נערך בשלוש וריאציות:

• הקבוצה הראשונה כללה מלצרים / מלצריות שהגישו סוכרית מנטה אחתי חד עם החשבון וגם לא הזכירו שיש כאן סוכריות מנטה ללקוח. מעשה זה גרם לעליה של 3% בטיפ.
• הקבוצה השנייה הגישה שתי סוכריות מנטה בנפרד מהחשבון וגם הדגישה ללקוח את קיומן (כלומר, "מישהו רוצה כמה סוכריות מנטה?"). מעשה זה גרם לעליה של 14% בטיפ.

הקבוצה האחרונה הגישו את החשבון יחד עם זוג סוכריות מנטה. זמן קצר לאחר מכן, המלצר חזר עם קבוצה נוספת של סוכריות מנטה, ויידע את הלקוחות כי הוא הביא להם עוד סוכריות מנטה למקרה שהם רוצים עוד. קבוצה זו הראתה עלייה של 23% כאמור לעיל.
מה זה אומר לנו על התנהגות הצרכנים? שהם פשוט אוהבים סוכריות מנטה?
לא!
החוקרים הסיקו שזהו היבט אישי ששבה את לבבות הלקוחות (ואת הארנקים שלהם).
אנשים נהנו מתשומת הלב הרבה יותר מאשר מסוכריות מנטה שקיבלו: העובדה שהמלצר חזר כדי לראות אם מישהו רוצה עוד סוכריות מנטה הותירה רושם חיובי אחרי רגע שיווק קריטי, הזמן הראשוני לאחר המכירה. החלק הגדול ביותר במחקר זה הוא שהוא מגלה כי כמעט כל דבר יכול לשמש מעקב כדי ליצור את האפקט הזה: הדרכה ללא תשלום עבור המוצר או השירות שלך, מדריך המעקב הוא מודול נוסף שלא מוזכר בדף המכירה, פשוט בצע את המכירה עם מתנה קטנה הצרכנים יאהבו אותך על זה.
הלקחים שנלמדו: מעקב אישי (במיוחד עם מתנות קטנות) מוביל לייצור לקוחות מרוצים.

3. להיות בראש ולהוביל דורש נאמנות.

האם אי פעם תהיתם מה עושה את המשחקים המקוונים ממכר כל כך?

גיימרים מודעים כבר בתת מודע לכמה היבטים, רכישת "נקודות" (בצורה של רמות, שדרוגים חדשים, אפילו חוויות חדשות) היא אחד מאלה שמשפיעים ביותר.

למעשה, אפשר לומר שאישיות של "גיימר" עלול להפוך אותך ליועץ SEO טוב!
לגבי המרות, בשיטת הנקודות נעשה שימוש תקופה ארוכה כבר כדי להגדיל נאמנות לקוחות, אך האם שיטה זו יעילה כפי שהיא יכולה להיות?
מחקרים שנעשו בנושא הגיעו למסקנות מפתיעות: אנשים נוטים להפגין נאמנות גבוהה יותר אם הם מקבלים "נקודות" בתחילת הדרך.
כלומר, הניסוי הוכיח שתוצאות טובות בתחילת הדרך יגדילו את הנאמנות של לקוחות חדשים ויגרמו להם לרצות עוד בהמשך, גם אם התוצאה הסופית תהיה זהה.
הניסוי התרחש כך שהחוקרים חילקו שני סוגים של כרטיסי מתנה לשטיפת מכוניות. כרטיס אחד דרש שמונה בולים כדי לקבל שטיפה חינם, כרטיס שני דרש עשרה בולים אבל הגיע עם שני בולים חינם על חשבון הבית. הניסוי הוכיח שאחוז גדול הרבה יותר מאלו שקיבלו את הכרטיס השני אספו שמונה בולים, כלומר הגיעו שמונה פעמים נוספות לשטיפת מכוניות, וקיבלו רחיצה חינם לעומת אלה שקיבלו כרטיס ריק. המשמעות היא שעל ידי מתן תמריץ התחלתי האנשים שוכנעו לחזור ולהפגין נאמנות לאותו בית עסק, למרות שבפועל אין הבדל בין התוצאות של כרטיס א' וכרטיס ב'.
הלקחים שנלמדו: כדי להרוויח נאמנות של לקוח צריך להראות תוצאות מהירות בתחילת הדרך, תוצאות אלה מעודדות אותם לדבוק בתוכנית לאורך זמן רק יותר.

4. הודאה בטעויות עובדת רק כשמדגישים נקודות חוזק.

יתכן שלהודות בטעויות יכול להיות להועיל לעסקים? לפי מחקר החוקרת פיונה לי התשובה היא – כן.
לי והקולגות שלה ערכו מחקר במטרה לבדוק בדיוק את השאלה האם הודאה בטעויות משפיעה לטובה או לרעה על עסקים. במסגרת המחקר ניתנו למשתתפים שני דוחות של חברות פיקטיביות. בשני הדוחות הייתה רשימה של סיבות למה החברה הפגינה ביצועים חלשים בשנה האחרונה. בדוח הראשון, החברה הציגה רשימה של החלטות אסטרטגיות שגויות כסיבה העיקרית לכישלונה. החברה השנייה הציגה רשימה של סיבות חיצוניות (תחרות רבה והאטה בכלכלה העולמית).
התוצאות היו מפתיעות. רוב הנבדקים ראו את דיווחי החברה הראשונה בעין הרבה יותר חיובית מאשר החברה השנייה. מבדיקה נוספת שביצעה לי עלה שמחיר המניה של חברות אשר הודו בטעויות עלה בשנה שלאחר מכן (למסקנה הזו היא הגיעה אחרי בדיקה של מאות דוחות של מעל ל 14 חברות שונות).
מדוע זה כך?
המסקנה של החוקרים היא שהודאה בטעויות של החברה מראה לבעלי המניות שלמרות השגיאות החברה שולטת בנעשה ולא תלויה בגורמים חיצוניים. החברה השנייה לעומת זאת גרמה לתחושה של סקפטיות בקרב הנבדקים. העובדה שהם מושפעים בכזאת קלות מאירועים חיצוניים ולא יודעים להתמודד איתם גרמה לנבדקים להרגיש חוסר אמון כלפי רמת המקצועיות של החברה. כמו כן החברה נתפסת ככזו שמתחמקת מאחריות ובאופן כללי כפחות רצינית.
הלקחים שנלמדו: כשנעשות שגיאות כתוצאה מהחלטות לא נכונות, להודות בהן יכול להוביל להגברת האמון. כל זה במידה ונדע לתת את הביטחון שטעויות אלו לא יחזרו בעתיד ושהלקחים שנלמדו מהן נלמד.

5. קריאות דחופות לפעולה פועלות רק כשניתן פיתרון ברור למצב בעייתי.

יצירת מסרים מכירתיים שקוראים לפעולה דחופה הוא אחד מתרגילי השיווק העתיקים ביותר בספר. יש מחקר שמראה, עם זאת, כי הודעות אלו שמסתמכות על תחושת הדחיפות הן למעשה חסרות תועלת אלא אם כן יש הוראות מאוד ספציפיות שניתן לעקוב אחריהן.
הכיצד?
במחקר שנערך על ידי הווארד לוונטל, משתתפים נבדקו כדי לראות מה תהיה התגובה שלהם להודעה שמשדרת דחיפות ופחד.
המסרים שהועברו היו קשורים להשפעות ההרסניות של מחלת הטטנוס: כל משתתף קבל חוברת שלא חסכה פרט מהתוצאות שיכולות להיות לטטנוס על הגוף.
כמו בכל מחקר פסיכולוגי טוב, גם כאן הייתה קבוצה ביקורת וקבוצת ניסוי:
קבוצת הביקורת קיבלה עלון בו היה אך ורק מידע על הסכנות של טטנוס.
קבוצת הניסוי קבלה חוברת דומה, אלא שבשלהם נכלל גם מידע לגבי איפה ואיך קובעים פגישה כדי להתחסן
התוצאה?
משתתפים שקיבלו את העלון השני נטו במידה רבה הרבה יותר גדולה לנקוט בצעדים על מנת להתחסן. לא רק זאת אלא הם גם היו פתוחים לעבד את המידע שניתן להם לגבי הסכנות שבטטנוס.
הסקנה של החוקרים הייתה שאנשים נוטים להדחיק מידע דחוף במידה ואין להם את ההוראות כיצד להתמודד איתו. כלומר, אנשים משכנעים את עצמם שלהם זה לא יקרה ולכן אין טעם לעסוק בזה. אנשים שמקבלים את הכלים או המידע כיצד להתמודד עם הבעיה הדחופה, מעדיפים להשתמש במידע זה ולהיות מוכנים לאותה "צרה דחופה".
הלקחים שנלמדו: קריאות דחופות לפעולה עובדות כשניתן לאנשים מידע כיצד לפתור את הבעיה שהועלתה בפניהם.

6. אנשים אוהבים שמדביקים להם תוויות, גם אם הם טוענים אחרת!

רוב האנשים יטענו שהם אוהבים להסתכל על עצמם כעל אינדיבידואלים. מחקר חדש גילה שזה לא בהכרח נכון. במסגרת ניסוי שרצה לבדוק האם תיוג אנשים לקבוצות מסוימות ישפיע על דפוסי ההתנהגות שלהם. במסגרת הניסוי קבוצת אנשים עברה ראיון שבעקבותיו חולקה הקבוצה לשני חלקים על פי דפוסי ההצבעה שלהם. לחלק אחד נאמר שיש להם נטייה גבוהה יותר למעורבות פוליטית ולכן סביר יותר שיצביעו בבחירות. לקבוצה השנייה נאמר ההפך ושסביר כי לא יצביעו. מה שהמשתתפים לא ידעו שמדובר בקבוצות אקראיות לחלוטין שנבחרו באופן רנדומאלי ללא שום קשר לנאמר בראיון. למרות זאת, התוצאות הראו שהאנשים בקבוצה הראשונה, זו שנאמר לה שיש להם נטייה להצביע, היו פעילים מאוד. כלומר, אנשים פעלו בצורה מסוימת רק בגלל שהודבקה להם תווית מסוימת. הניסוי הראה שקבוצת האנשים שהודבקה להם תווית של פעילים פוליטית הראו שיעורי הצבעה גבוהים ב 15% מאשר לקבוצת הבקרה, וזאת למרות ששתי הקבוצות היו אקראיות לחלוטין. החוקרים הסיקו שכשמגדירים אדם כחלק מקבוצה מסוימת המוח מחפש לשמור על המצב הנוכחי כקבוע (גם אם המצב לא התקיים לפני כן). לסיכום: אנחנו אוהבים להיות עקביים ולכן כשנאמר לנו שאנחנו חלק מקבוצה מסוימת סביר יותר להניח שננהג כפי שמצופה מאותה קבוצה לנהוג.
איך להשתמש בזה כדי להגדיל את ההמרות? פשוט מאוד השתמשו בצורך האנושי להיות חלק מקבוצה וצרו קישור בין לקוחות חדשים ללקוחות הקיימים שלכם. לדוגמה: הצטרפו עוד היום למעל ל 2,000 מקדמי אתרים והירשמו לניוזלטר של אקטיביטק.
הלקחים שנלמדו: אנשים יפעלו על מנת להישאר עקביים ברגע שמודבקת להם תווית מסוימת.

7. אם יש משהו שהמוח שלנו אוהב זה לקבל גירוי מיידי.

למעשה, המוח אוהב סיפוקים מיידיים במידה כזאת שניסויים שנעשו בעבר הראו שקשה לשלוט בכוח זה. מחקרים רבים התמקדו בשאלה כיצד דחיית סיפוקים היא אחד המפתחות להצלחה בחיים. למרבה המזל סיפוקים מיידיים טובים לא רק ללקוחות אלא גם להמרות. חלק מתהליך קבלת ההחלטה בנוגע לקנייה קשור גם למהירות שבה הלקוח יקבל את הסיפוק שלו. למעשה, מספר מחקרים שנעשו באמצעות MRI הוכיחו שהאונה הקדמית של המוח פעילה יותר כשאנחנו חושבים על מצב של המתנה למשהו. לעומת זאת, האונה האמצעית מקבלת גירוי כשאנחנו חושבים על דבר מה שנקבל מיד. תשתמשו במידע הזה כדי להוסיף ביטויים כמו "מיידי" ו"מהיר" על מנת להפעיל את האזורים במוח שגורמים לנו להתרגש. אם אתם לא מוכרים מוצר תשתמשו בגירויים כמו ניסיון חינם כדי למשוך לקוחות לאתר שלכם.
הלקחים שנלמדו: אנשים מגיבים באופן חיובי לסיפוקים מיידים וסביר יותר להניח שיפעלו ברגע שצ'ופר מיידי נראה באופק.

8. יותר מידי דגש על מחירים נמוכים יכול לפגוע בהמרות.

"המחירים הנמוכים ביותר" היא ססמא נפוצה שעובדת עבור חלק מהעסקים אך מהווה מתכון לכישלון עבור אחרים. המחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטת סטנפורד נמצא שהשוואת מחירים והצגת המחיר הזול יותר אינה בהכרח שיטה אמינה כמו שמפרסמים רבים חושבים. למעשה, הרבה פעמים התוצאה תהיה הפוכה מזו הרצויה. ישנם שני סוגי השוואות מחירים שניתן לעשות – מרומזת ומפורשת. השוואה מרומזת מתרחשת כשהלקוח בעצמו עושה השוואת מחירים, השוואה מפורשת היא כשהמפרסם או המשווק דוחפים את ההשוואה לתשומת ליבו של הלקוח.
במסגרת ניסוי שנערך לקחו החוקרים שתי סיטואציות. בראשונה, הם מכרו דיסקים של פינק פלויד באתר איביי. המחיר שנקבע לדיסק הוא 1.99 דולר כשסביבו פורסמו דיסקים זהים במחירים נמוכים יותר. במודעה נוספת פורסם דיסק במחיר 1.99 דולר כשסביבו פזורות מודעות לאותו דיסק במחיר גבוה יותר. התוצאה הייתה חד משמעית. הדיסקים הזולים נמכרו בשני המקרים בכמויות גדולות הרבה יותר. למה? כי הלקוחות עשו בעצמם את השוואת המחירים ובחרו במוצר הזול יותר שהם מצאו. בהמשך למחקר התבקשו לקוחות באופן יזום להשוות את מחירי הדיסקים שעולים 1.99 דולר לדיסקים האחרים, הזולים והיקרים יותר ביחד. הממצאים הראו חד משמעית שאותם לקוחות גילו נטייה שלא לקנות אף אחד מהדיסקים. הם הפכו לחשדנים כלפי המוצר וכלפי השירות. לבקש מלקוח פוטנציאלי לעשות השוואת מחירים תביא, לפי המחקר, לפגיעה במכירה ולבריחה של לקוחות.
הלקחים שנלמדו: לבקש מלקוחות לעשות השוואת מחירים לא תמיד תביא לתוצאה המיוחלת. לעומת זאת, אסטרטגיה שתוביל את הלקוח לבצע בעצמו השוואת מחירים יכולה להיות אפקטיבית יותר.

9. נסו למכור ללקוחות זמן ולא כסף.

למה פרסומות של בירה מכבי לדוגמה לא מדגישות אף פעם את המחיר הזול שלה אלא מתמקדות בסלוגנים כמו "יש מכבי יש חברים"? לפי חוקרת בשם ג'ניפר אקר זו תהיה דרך נוראית לפרסם את הבירה. ישנם מוצרים שמתחברים באופן טבעי לחוויות מסוימות של אנשים. במוצר כמו בירה ישנה תחרות רבה והבדלי המחירים מובנים. אנשים לא בוחרים מוצר כזה בגלל המחיר ואפילו יהיו מוכנים לשלם יותר כדי לקבל איכות.
מחקר שנערך בארצות הברית הוכיח את הטענה: הוצבו שלושה דוכנים למכירת לימונדה ובכל אחד מהם שמו שלט שונה. באחד כתבו "השקיעו מעט זמן ותיהנו מלימונדה קרה" בשני נכתב "השקיעו מעט כסף ותיהנו מלימונדה קרה" ובשלישי נכתב "תיהנו מלימונדה קרה". התוצאה הייתה חד משמעית לטובת השלט שמדגיש את הזמן. אנשים העדיפו לקנות את הלימונדה הזו למרות שהיא עולה פי שתיים מהלימונדה בדוכנים האחרים. מה המסקנה? תמכרו לאנשים זמן והנאה ממוצר ולא כסף.
הלקחים שנלמדו: אנשים מעריכים את הזמן שלהם יותר מכסף. דגש על חיסכון בזמן או מיצוי טוב יותר של הזמן יכול להיות יעיל יותר מדגש על חיסכון בכסף.

10. יותר מידי אפשרויות בחירה תביא פחות בתמורה.

המחקר האחרון שנראה קשור להתנהלות של אנשים בהינתן להלם יותר מידי אפשרויות בחירה. את מסקנת המחקר אפשר לסכם בפשטות: עודף בחירה הורג המרות. המחקר בנושא נעשה באמצעות ריבות בטעמים שונים. במסגרת המחקר הציגו בחוקרים ריבות בטעמים שונים בחנות מקומית כלשהי. המחקר חולק לשני סופי שבוע כשבראשון הוצגו 24 טעמים ובשני רק 6 טעמים. תוצאות המחקר הראו שאנשים קנו הרבה יותר ריבה ביום שבו הוצעו 6 טעמים. למה? כשאנשים מוצפים באפשרויות בחירה הם נוטים לבחור בברירת במחדל שלהם – כלום. משווקים חייבים להיזהר כשהם מציעים יותר מידי מבחר ללקוחות שלהם כי זה עלול ברוב המקרים להרתיע אותם מלקנות.
הלקחים שנלמדו: לקוחות נוטים לרכוש או לבצע פעולה כשיש לנגד עיניהם מגוון אך לא גדול מידי.




הרשתות החברתיות ככלי למינוף היעדים העסקיים

הרשתות החברתיות כבר מזמן הפכו לחלק בלתי נפרד מחייהם של גולשים רבים ויש להן שימושים רבים: תקשורת בין אישית, החלפת קבצים ותמונות, שיתוף מידע וכו'. תפקיד נוסף ומרכזי הוא הפצת והעברת מסרים שיווקיים. עולם הפרסום כבר מזמן הבין את הפוטנציאל העצום שגלום בכלי הזה בכדי לחזק ולשפר את הקשר בין המותג לבין הצרכן. היום, מומחים למדיה חברתית חייבים לחשוב כיצד ניתן לבנות ולהציג את המותג אותו הם מעוניינים להוביל להצלחה. מאחורי הקלעים מתבצעת עבודה רבה בתחום הזה על ידי חברות רבות וניתן לקבוע שיש לכך תמורה רבה.

פרסום בפייסבוק
- פייסבוק היא הרשת החברתית הגדולה בעולם, נוסדה בארה"ב ב-2004 וכיום יש בה יותר ממיליארד חשבונות פעילים!. החברה מספקת פלטפורמת פרסום של מודעות אשר מפוזרות על פני הרשת החברתית באתר כאשר רק חברים רשומים יכולים לצפות באותן מודעות, כתוצאה מכך ניתנת לבתי עסק אפשרות לפרסם וליצור קשר ממוקד יותר עם מבקרים באתר. המגמה היום היא לא להסתפק במודעה המוגדרת על פי מילות מפתח כמו בגוגל אלא לנסות ולהתאים את המודעה לסגנון החיים של המשתמשים תוך יצירת פילוחי קהל יעד מדויקים יותר ובדגש על העדפות אישיות של הגולשים.
facebook articleמבחינה זו Facebook מספקת פלטפורמה נוחה מאוד עבור המפרסמים מכיוון שכל מי שנרשם כמנוי בפייסבוק ממלא פרטים אישיים כגון מין, גיל, מצב משפחתי, מקצוע ועוד. אם למשל רוצים לפרסם מוצר לגברים נשואים בני 40 באנגליה,לא ניתן לדעת מי הם אבל המודעה של המפרסם, שכוללת טקסט ותמונה, תופיע בפניהם כאשר הם יתחברו לרשת החברתית. בדרך זו מקבלים חשיפה מאוד ממוקדת ואיכותית.

פרסום ביוטיוב – יוטיוב כיום הוא אתר האינטרנט השלישי הנצפה ביותר בעולם עם מיליוני משתמשים. תכליתו היא לאפשר למשתמשים ברשת לשתף סרטוני וידאו (שירים, קליפים, הרצאות, שיעורים וכו') ולצפות בהם. בשנת 2006 רכשה גוגל את YouTube ורישתה את מנוע החיפוש שלה עם האתר. הפרסום ב- YouTube היא דרך יעילה וחדשנית יחסית המאפשרת לפרסם אתר, מוצר, בית עסק או שירותים המסופקים ע"י המפרסם, וכל זאת בדרך חדשה ויצירתית. לא מדובר בהעלאת וידאו לאתר ולקדם אותו באמצעים שונים כגון רשתות חברתיות או קמפיין ויראלי, אלא בפרסום הרגיל הממקם את הסרטון שלכם לצד סרטונים אחרים בדומה לפרסום בגוגל תחת "קישורים ממומנים". YouTube מציעה מגוון אפשרויות פרסום – מודעות לאחר החיפוש במנוע החיפוש של YouTube, מודעות לצד הסרטונים, מודעות שמופיעות בתוך הסרטונים לפני הצפייה בהם וכן סרטוני פרסומת שמופיעים כהקדמה לסרטונים אחרים. החל משנת 2010 ניתן לנהל מודעות וידאו באמצעות גוגל AdWords.

פרסום בלינקדאין – לינקדאין היא רשת חברתית שנועדה ליצירת קשרים מקצועיים ועסקיים בין משתמשים. הרשת מונה מעל 300 מיליון משתמשים ברחבי העולם, מתוכם כמיליון בישראל. לינקדאין הוקמה במטרה להתמקד בעולמות הקריירה, גיוס כוח אדם ו-Networking. פרט לאוריינטציה העסקית שלה, היא מהווה גם רשת חברתית לכל דבר ועניין. הרשת מאפשרת למשתמשיה ליצור פרופיל אישי בו הם יכולים להציג את ניסיונם המקצועי, הכשרות וקורסים אותם עברו, תפקידים שונים והתנדבויות אותן ביצעו וכו'. באמצעות בניית פרופיל זה, ניתן ליצור קשרים עם משתמשים אחרים על מנת לקדם קשרים מקצועיים או עסקיים, לגייס עובדים במגוון תחומים וכן למצוא אפשרויות העסקה או שותפויות עסקיות. בפרופיל המשתמש ניתן להציג ידע, ניסיון, כישורים ויכולות מקצועיים על ידי סיכומים תמציתיים של המשרות בהן מועסק והועסק המשתמש, תיאור התמחויות מקצועיות, רקע לימודי והישגים בלימודים, הצגת המלצות מעסיק ועוד.

על מנת להרחיב את מעגל הקשרים של כל משתמש ולמנף את הפוטנציאל הרב הקיים בקשרים מקצועיים, קשרי המשתמשים בלינקדאין מדורגים לפי קרבה. דירוג זה מאפשר למשתמשים לבסס קשרים חדשים עם משתמשים שאינם מקושרים אליהם ישירות.הפרסום בלינקדאין הוא ממוקד למספר מגזרים - שיווק, אסטרטגיה, B2B, הייטק, נדל"ן, פיננסים, גיוס, השמה ועוד. ממשק הפרסום של הרשת נקרא LinkedIn Campaign Manager כאשר ניתן להבחין בין מודעות רגילות לבין סטטוס ממומן מתוך דף עסקי של חברה, אותם ניתן להציג בעמודי הרשת השונים. פלטפורמת הפרסום ברשת מתבססת על שני מדדים - CPC (עלות לכל הקלקה) ו- CPM (עלות לכל 1,000 חשיפות). נכון להיום טרם פותחו כלים לאופטימיזציה אוטומטית או מדדי המרות. לינקדאין מציעה למפרסם במקום קוד המרה ספציפי לשתול כפתור בדף הנחיתה וכאשר הגולש מקליק על המודעה ועובר לדף הנחיתה יש לו אפשרות לאשר קבלת מיילים (Lead). בכך, ביכולתו של המפרסם לקבל גם את פרטי המשתמש וגם את פרופיל המשתמש של הגולש בלינקדאין.

יתרון נוסף שקיים בפרסום בלינקדאין הוא הוא פרסום ברשת המדיה של הרשת שמכילה אתרים רבים עם אוריינטציה עסקית (לדוגמא Business Insider, CNN ועוד), דבר המוביל לחשיפה גבוה יותר בקרב קהלי יעד נוספים. כיום, גם גולשים בסלולר אשר משתמשים באפליקציה של הרשת ובאתר המותאם שלה נחשפים למודעות וסטטוסים ממומנים כמו במחשב הנייח.

פרסום באינסטגרם ופינטרס - עולם הרשתות החברתיות כולל בין היתר גם את Instagram ו-Pinterest לכל אחת מהרשתות הללו יש יעוד משלה אולם זה לא מונע מהמפרסם לעשות שימוש בשתי הרשתות לקידום המכירות, לחיזוק המותג שלו וכו'. מאחר ועדיין קיים שוני בין שתי הרשתות, דרך השימוש בכל אחת מהן תהיה שונה אבל המטרה הינה זהה.

אינסטגרם היא רשת חברתית לשיתוף תמונות וסרטונים שהושקה ב-2010 ומאפשרת למשתמש לצלם תמונות (בסמארטפון או באמצעי אחר) ולשתף אותן ברשתות חברתיות אחרות. בנוסף, המשתמש יכול לעקוב אחר תמונות אחרות שמשתמשים אחרים בחרו לשתף בהן. הרשת כוללת אפשרויות נוספות כגון הוספת אפקטים גרפיים שונים לתמונות, עריכת תמונות ועוד. מבחינה דמוגרפית, כ-55% מכלל המשתמשים באינסטגרם הם נשים, מרבית המשתמשים (67%) ברשת הם בגילאי 18-34 כאשר הפופולאריות הולכת ויורדת באופן דרסטי בהתאמה ככל שעולים בגיל.

פינטרסט היא רשת חברתית שעלתה לאוויר ב-2010. הממשק שלה בנוי בצורת לוח מודעות כאשר כל משתמש ברשת יכול להכין מעין קולאז' של עולמות תוכן שונים, כל עולם תוכן מיוצג על ידי תמונות שונות והמשתמשים בוחרים ('Pin It') בעולמות התוכן שמעניינים אותם, מקבלים מידע נוסף עליהם ויכולים לעקוב אחר משתמשים אחרים. מבחינה דמוגרפית, מרבית המשתמשים ברשת הזו הן נשים (קרוב ל-80%), פילוח הגילאים נע בין 18-34 (הליבה המרכזית) שהם 56% מקהל המשתמשים. שני הנושאים הפופולאריים ביותר ברשת הם עיצוב אופנה ואומנויות. המוטו של הרשת הוא "לחבר בין כל האנשים בעולם באמצעות דברים שמעניינים אותם".

אם נבקש להשוות בין שתי הרשתות ניתן לבחון מספר מאפיינים:

צרכני ויצרני תוכן - אינסטגרם היא רשת חברתית, אשר הצרכנים שלה הם גם היצרנים שלה. כלל התמונות באינסטגרם הועלו ע"י המשתמשים החברים בתוך הרשת. לעומת זאת, בפינטרסט הצרכנים של התוכן לא מייצרים אותו, אלא אוצרים אותו במגוון תבניות.

עדכונים בזמן אמת - באינסטגרם התוכן נוצר לרוב בזמן אמת ע"י המשתמשים. מספר שעות לאחר מכן, התוכן נדחק אחורה לטובת תוכן חדש יותר. זה טבע הדברים ברשתות חברתיות, בהן התוכן מיוצר על-ידי הצרכנים, ומשותף בעמוד החדשות המרכזי של המשתמשים.
בפינטרסט יש עמוד חדשות מרכזי (Newsfeed) אשר מציג תוכן מהחברים ברשת. את התוכן אוצרים ממקורות שונים ברשת לתוך לוחות. סדר האירועים בתוך הלוחות לא משנה, והתוכן אשר מוצג בהם יכול להיות ישן לצד חדש. כלומר, החשיבות למימד הזמן בפינטרסט היא פחות משמעותית.

מה מחפשים ברשתות החברתיות?
אינסטגרם מאפשרת ליצור קשר עם חברים באמצעות תמונות. אפשר לעדכן את החברים ברשת, בחיי היום-יום שלך באופן יצירתי, ללא צורך בחיבורי מילים. פינטרסט היא מקום מצוין לקבל רעיונות חדשים בנושאים שונים כמו: גינון, לבוש, סידור הבית, עיצוב וכדומה.

כמות משתמשים
– ככלל, שיעור המשתמשים ברשת האינסטגרם נמצא בעלייה מתמדת, יותר מכל רשת חברתית אחרת. ממחקרים שנערכו עולה כי שני שלישים ממשתמשי אינסטגרם מבקרים בה מדי יום בעוד ש- ¼ בלבד ממשתמשי פינטרסט העידו שהם נוהגים לבקר ברשת מדי יום. לאינסטגרם יש כ-200 מיליון משתמשים ברחבי העולם ולעומת זה לפינטרסט יש 'רק' כ-70 מיליון משתמשים.

פרסום
– חברות נוהגות להשתמש בפינטרסט שלא כמו באינסטגרם ליצירת לוחות של תמונות סביב המותגים שלהן, מה שנראה כמו קטלוג צבעוני ומושך את העין. בשיטה זו חברות מאפשרות לצרכנים לצפות במוצרים ובשירותים באופן נוח ופשוט יותר מאשר שימוש ב-Newsfeed של אינסטגרם. אפשרות נוספת שעומדת בפני מפרסמים בפינטרסט היא היכולת לקשר בין תמונות בלוח לבין עמודי נחיתה של חברה מסוימת. האינסטגרם לעומת זאת, משמש כממשק יעיל יותר בכל הקשור ליצירת מעורבות צרכנים (Customer Engagement) גבוהה יותר, וכן לטובת שיפור השיח בין המותג לבין לקוחותיו.

פרסום ב- Twitter -טוויטר היא רשת חברתית חינמית שנוסדה ב-2006 וכוללת כיום מעל 284 מיליון משתמשים פעילים. לפני כחצי שנה פורסם סקר בדה-מרקר לפיו בטוויטר בישראל משתמשים כ-235 אלף גולשים. בנוסף, בשנה האחרונה חלה עלייה של 35% במספר המשתמשים בישראל כאשר קיים ניסיון ברור מצד מנהלי החברה להעמיק את החדירה לשוק הישראלי. הייעוד של טוויטר הוא העברת מסרים קצרים בין משתמשים כאשר כל מסר כזה מכונה 'ציוץ' (Tweet). השירות עליו מתבססת החברה הוא Micro-Bloging שמאפשר לגולש לשתף ברשת עדכוני טקסט קצרים, תמונות, סרטוני וידאו ועוד, כאשר הגולש מעביר את העדכונים הללו בפועל באמצעות מיילים, הודעות טקסט, קבצי קול ומסרים מידיים.

בשנים האחרונות הרחיבה טוויטר את מגוון אפשרויות הפרסום שלה, ביניהן: קידום ממומן של ציוצים (Sponsered Tweets - שהם ציוצים שקודמו בתשלום ומופיעים בפיד של הגולשים לצד ציוצים אחרים) וכן חשבונות מקודמים (Sponsered Accounts - חשבונות של עסקים וחברות שמופיעים בחלק של 'חשבונות ששווה לעקוב אחריהם'). כיום השתכללו יכולות המיקוד בטוויטר לקהלי יעד מגוונים בהתאם למיקום, גילאים ומאפיינים דמוגרפיים. בשנה האחרונה נוסף כלי של מיקוד לפי שפה (המאפשר לדוגמא פרסום לישראלים) וכלי לקידום התקנת אפליקציות בניידים.

 

מה הלקוחות אומרים עלינו


  • אנחנו במוסררה עובדים עם אקטיביטק כבר לא מעט שנים, והשירות שאנו מקבלים מהם הוא ברמה מאוד גבוהה. אחד הבונוסים הגדולים בעבודה איתם הוא בליווי השוטף והיחס האישי שמלווה תמיכה טכנית צמודה. תענוג.
    אבי סבג, מנהל בית הספר "מוסררה".

    מוסררה - בית ספר לאמנות

  • "מאוד נהננו לעבוד עם אקטיביטק לאורך כל תהליך תיכנון וביצוע הקמפיין של הפקולטות בטכניון", מנהל שיווק, הטכניון - חיפה.

    מנהל שיווק הטכניון

  • אפיקים רכב חשמלי עובדת עם אקטיביטק כבר מספר שנים ומקדמת באמצעותה שלוש פעילויות שונות בארץ ובעולם. אנו זוכים לשרות מקצועי, מקיף, מהיר ואמין. מקצוענים אמיתיים, החולקים מהידע שלהם, מלווים ותומכים בכל שאלה ועניין.
    תודה לכם :)

    ליאת נאמן – מנהלת שיווק אפיקים רכב חשמלי

  • "ברצוני להודות לך על הסיכום המפורט והמשמעותי. הקמפיין היה מוצלח, והייתה חשיפה רחבה מאוד לכל האירועים ועמדנו ביעד שהצבנו. בסה"כ כל אירועי שבוע הנוער היו מוצלחים מאוד. מודה לך על הכל! אירית מנדלסון-מאיר, מנהלת מחלקת הנוער - עיריית רמת-גן"

    אירית מנדלסון-מאיר

google tag

היכן אנחנו נמצאים


  תובל 40 קומה 4 משרד 4, ר"ג
  077-345-1111

אקטיביטק בע"מ

שיווק דיגיטלי
כתובת: רחובות הנהר 9, רמת גן 
מיקוד: 5253105

טלפון: 077-3451111
פקס: 077-2070085
מייל: info@actvtec.co.il

הרשמה לניוזלטר

2023 © כל הזכויות שמורות לאקטיביטק בע"מ

actv-logo

צור קשר