yuval64 כתב:האינטרס של גוגל הוא להגיש את תוצאות החיפוש הטובות ביותר ואת זה הם עדיין עושים (וזה עובדה) בעזרת כמות ואיכות הקישורים ולינקים לאתר שלך. אבל אתה כמובן מעדיף לבחור בתמימות של ילד בן 7 שמאמין לכל פיסת מידע שאומרים לו[...]
אני שמח מאד שאתה מתעקש.
כך אכן חשבו מייסדי גוגל בתחילת דרכם. תחמון תוצאות החיפוש על ידי ריבוי קישורים לא העלה לצמרת את תוצאות החיפוש שיותר רלוונטיות עבור משתמשי גוגל, ואת זה הם בדקו ומצאו בקלות על ידי השוואת סדר הצגת תוצאות החיפוש שיצרו האלגוריתמים שלהם עם סדר הצגת תוצאות החיפוש שבחר מדגם אנושי. בעקבות זאת התחילו להעניש אתרים ולהעיף אותם מצמרת תוצאות החיפוש בשל ריבוי קישורים ש"אינם טבעיים". תגובת מקדמי האתרים, לפני כחמש שנים, היתה להפציץ את אתרי המתחרים בקישורי זבל כדי לגרום להם להיענש ולעוף מהצמרת. התלונות שהופנו למנהלי גוגל, בין היתר באחד מכנסי SMX בירושלים, הביכו אותם והם הבטיחו פתרון בקרוב. הפתרון המידי היה הקמת שרות ה-Disavow.
הפתרון שלקח יותר זמן היה בהחלטה של הנהלת חברת גוגל להחליף בהדרגה את שיטת דירוג תוצאות החיפוש לשיטה שכבר לא מבוססת יותר על קישורים, וזה בא לידי ביטוי חד-משמעי בהחלפת ההנחיה לבעלי\מנהלי אתרים להנחיה שכבר לא מזכירה בכלל קישורים כגורם שיתרום לקידום. יש לזה גם הגיון כלכלי ניכר - לגוגל עולה כסף למדוד מדי כמה ימים שערכו של קישור הוא 0, או שערכו לא השתנה כי התווסף או השתנה ערכו של קישור לאתר המקשר לאתר שמקשר לאתר שלך. נסה לדמיין את המספר הכולל של קישורים ברשת ואת העלות הכוללת של האינדוקס, הסריקה מחדש והערכת הערך שלהם.
yuval64 כתב:[...]אני כבר קורא את המנטרות שלך כמעט בכל מקום ברחבי הרשת ואני חייב לציין שאפילו פעם אחת לא ראיתי או קראתי ממך על איך כן מקדמים. כל מה שאתה יודע לעשות, זה לצעוק קישורים לא עובדים. אז קישורים לא. מה כן? על עוד אתה לא מציע אלטרנטיבה, המנטרה שלך לא שווה כלום!
ה"מנטרות" שלי אינן המצאות שלי אלא הצגה מנומקת ומגובה באסמכתאות מהנחיות גוגל לבעלי האתרים ומפרסומים אחרים ותשובות לציבור הרחב,
מעל לראשם של מקדמי האתרים ובוני הקישורים שעובדים עבורם. אם יש לך התנגדות, תפנה להנהלת גוגל.
איך כן מקדמים כתבתי והסברתי פה, בפורום AskPavel, ובמקומות אחרים מאות פעמים, ואם לא מצאת סימן שלא רצית להבין את המשמעות של מה שקראת. בזמנו סברתי שהשיטה הנכונה לקידום היא "זכיה" בקישורים טבעיים על ידי יצירת תוכן (לא בהכרח טקסט) שמהווה "מלכודת קישורים" מוצלחת. התרומה הייחודית שלי לרעיון הנפוץ הזה היתה שהראיתי שדרושה "מלכודת קישורים"
שלא ניתן להעתיק, כי אחרת למנהל האתר המקשר יש עוד הרבה אפשרויות לאן להוציא את הקישור יקר הערך שלו. השווה זאת עם ה"פתרון" השגוי של סרטוט והצגת אינפוגרמה, שבהיותה מידע טהור ניתן לשנות לה מעט את העיצוב ולפרסם אותה באתר נוסף, ללא חשש תביעה.
אבל מאז שינוי אותה הנחיה ביוני 2013 (
https://support.google.com/webmasters/a ... 4432?hl=iw):
באופן כללי, מנהלי אתרים יכולים לשפר את דירוג האתרים שלהם על ידי יצירת אתרים באיכות גבוהה שמשתמשים ירצו להשתמש בהם ולשתף אותם.
אני מלמד שמה שדרוש מעכשיו הוא
לגרום למבקרים לרצות להשתמש באתר ולשתף אותו (שים לב - לא כתוב "להשתמש באתר
או לשתף אותו)
יותר מרצונם להשתמש באתרים המתחרים ולשתף אותם. ומאחר ולכל אתר כמעט שוק יעד ש
שונה במאפייניו, בהתנהגותו ובהעדפותיו משוק היעד של אתר אחר,
אין יותר נוסחה אחידה לקידום, כפי שהיתה בעידן הקישורים. השווה זאת עם העבודה שנועדה לשפר את
חווית המשתמש ותראה שהיא לא מתמקדת בהשגת
ניצחון על המתחרים בתוצאות החיפוש אלא רק בשיפור יחס ההמרה של מי שכבר נכנס לאתר. התוצאה היא שתוצאות החיפוש, כמעט ללא יוצא מן הכלל,
דומות מדי בתוכן הטקסט, בעיצוב ובקונספט השיווקי, ולא יוצרות תמריץ לאוכלוסיית משתמשי גוגל
להעדיף אחת מהן באופן מובהק על פני כל האחרות. אם הפרסום בטלוויזיה (שלא לדבר על הפרסומות במשחקי ה-Super Bowl) היה עובד ברמה כזו, איש לא היה צופה בפרסומות.
האם עניתי לשאלות ולהסתייגויות שלך? משהו נשאר לא ברור?