KadarYair כתב:לא חדשת לי שום דבר מהעמדה שאתה מציג פה שנים, אבל כל הכבוד שישבת סוף סוף ליזום מאמר מרוכז של כל התיאוריה שלך. ניקח ערך מסוים לחיפוש, לפי התיאוריה הזו - כיצד גוגל ייבחר לדרג את תוצאות החיפוש? הרי אין אפשרות לתת לכל תוצאת חיפוש להיות במקום הראשון ולמדוד התנהגות הגולש לאחר מכן תוך גילוי מידת שביעות רצונו - מה התנאי שיגרום לגוגל לדרג אתר מעל אתר, כאשר את התוצאה כדי להשיג את הנתון שיקבע זאת הוא מקבל רק בדיעבד לאחר מתן הדירוג?
olypoly כתב:לפי מה שאתה אומר, במקום להשקיע בתוכן מליגת העל ולבניית קישורים חזקים שמעבירים תנועה רק ממקומות רלוונטים (מה שיעלה המון המון המון כסף) הגיע הזמן להפציץ את המתחרים שלפניך בקישורים מפייבר ולפרסם את האתרים שלהם בפרסומות פופ-אפ שמחייבות לחיצה (או משהו בסגנון) מה שבהחלט לא יתרום לאיתותי שביעות הרצון של המבקרים.
זקן השבט 3 כתב:KadarYair כתב:לא חדשת לי שום דבר מהעמדה שאתה מציג פה שנים, אבל כל הכבוד שישבת סוף סוף ליזום מאמר מרוכז של כל התיאוריה שלך. ניקח ערך מסוים לחיפוש, לפי התיאוריה הזו - כיצד גוגל ייבחר לדרג את תוצאות החיפוש? הרי אין אפשרות לתת לכל תוצאת חיפוש להיות במקום הראשון ולמדוד התנהגות הגולש לאחר מכן תוך גילוי מידת שביעות רצונו - מה התנאי שיגרום לגוגל לדרג אתר מעל אתר, כאשר את התוצאה כדי להשיג את הנתון שיקבע זאת הוא מקבל רק בדיעבד לאחר מתן הדירוג?
הסתייגויות ראויות, שממחישות מדוע במקצוענו ידע חדש נוצר רק תוך כדי פולמוס מקצועי.
התשובה היא שגוגל לא מתחיל מאפס, אלא אם מדובר בביטוי חיפוש חדש שמופיע משום מקום (למשל שם של gadget חדש או שם של טרוריסט מבוסטון). החלפה הדרגתית של שיטת הדירוג בתוצאות החיפוש משיטה מבוססת קישורים לשיטה מבוססת רמת שביעות הרצון היחסית, מגישה לגוגל, בביטוי חיפוש ותיק תוצאות חיפוש שכבר יש בהן תנועה, או משום שהן נמצאות כבר בצמרת או משום שהביאו תנועה בדרך אחרת ביוזמת הבעלים. אפשר שגם תנועה שמקורה במודעות פרסום מועילה לצורך זה.
ב"הנחיות גוגל למנהלי אתרים" מעודדים אותך בפירוש להביא תנועה לאתר באמצעות הפצת קיומו והערך המוסף של תוכנו במקומות שבהם מסתובב שוק היעד שלך (אתרים אחרים שירצו לקשר אלייך לתועלת המבקרים שלהם; פורומים ובלוגים; מדיה חברתית אחרת; פרסום בעתונות המודפסת וכו'). לא טרחת להביא תנועה, מצבך הוא כמו של אתר חדש מלפני 10 שנים שבעליו לא טרח ליצור קישורים, והאלגוריתם של גוגל יכול להציג אותו במקום 998, ללא כל נקיפות מצפון. ההנחיה הזו מתאימה במיוחד לאתרים שיש בהם מענה לביטוי חיפוש חדש.
אלא שעכשיו מדובר באלגוריתם "פרטי", ייחודי לביטוי החיפוש החדש, שמחשב בתחילה ציון רלוונטיות לדף על פי מדדים ישנים שלא מחייבים מדידת רמת שביעות רצון תנועת מבקרים, ותוך זמן קצר מאד לומד בעצמו, על פי עקרונות האינטליגנציה המלאכותית, לדרג את תוצאות החיפוש העליונות, שבהם כבר נוצרת תנועה, ושל תוצאות חיפוש רחוקות מהצמרת שהתחילו להביא תנועה יזומה, על פי רמת שביעות הרצון היחסית.
olypoly כתב:לא מבין מה אתה רוצה? אם הכלי הזה לא יעזור לי לחזור למיקומים שלי אחרי מתקפת ס-פ-א-ם אז מה אתה רושם את זה בכלל? ננסה בדרך שלך
תספים את המתחרה שלך(יש יותר דרכים מאשר קישורי ס-פ-א-ם...)>>המיקומים שלו יצנחו>>היא ישתמש בכלי של גוגל>>גוגל יודה לו במלחמת ה-ס-פ-א-ם>>המיקומים שלו לא יחזרו>>אז מה אתה מבלבל במוח?
oria כתב:אני מניח שאתה מסכים איתי שקהילת מקדמי האתרים מכילה מספר מקדמים אמיצים ובעלי יכולת ניתוח מעולה - דבר שיאפשר להם לראות את מה שאתה רואה, אם אכן הוא נכון.
האם אתה מכיר מקדם אתרים שזנח לחלוטין את עבודת הקישורים ומבסס את כל עבודתו על תוכן מעולה?
KadarYair כתב:לפי אמונתך כי גוגל נפטרים מהפרמטר הראשי שהנחה אותם - הקישורים, לחלוטין - הם למעשה כן מתחילים מאפס. זאת אומרת שאו שתצטרך לתת לי תשובה לשאלה איך אפשר למדוד שביעות רצון של גולשים בדיעבד ולשלב זאת עם דירוג האתרים בתוצאות, או שתצטרך להודות שישנו ערך מסוים ותמיד יישאר ערך מסוים לקישורים כיוון שהם יקבעו את הדירוג הראשוני של האתרים, ומה שיבוא לאחר מכן זה סינון העדיפות ביניהם במסגרת התוצאות הראשונות לאלו שמידת שביעות הרצון של הגולשים גדולה יותר מהם.
בשני התרחישים זה נראה כמו LOSE - LOSE לתיאוריה שלך.
ב"הנחיות גוגל למנהלי אתרים" מעודדים אותך בפירוש להביא תנועה לאתר באמצעות הפצת קיומו והערך המוסף של תוכנו במקומות שבהם מסתובב שוק היעד שלך (אתרים אחרים שירצו לקשר אלייך לתועלת המבקרים שלהם; פורומים ובלוגים; מדיה חברתית אחרת; פרסום בעתונות המודפסת וכו'). לא טרחת להביא תנועה, מצבך הוא כמו של אתר חדש מלפני 10 שנים שבעליו לא טרח ליצור קישורים, והאלגוריתם של גוגל יכול להציג אותו במקום 998, ללא כל נקיפות מצפון. ההנחיה הזו מתאימה במיוחד לאתרים שיש בהם מענה לביטוי חיפוש חדש.
חזור אל פורום קידום אתרים בגוגל
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 70 אורחים