שמות קבצים בעברית

  
קידום אתרים באינדקסים וסיפריות בישראל (נענע, וואלה, תפוז, NETEX ועוד) המלצות וטיפים.

שמות קבצים בעברית

הודעהעל ידי אלחנן » יום ב' 13 אפריל 2009 12:06

הבנתי שעדיף ששמות הקבצים יהיו משויכים למילות המפתח של אותו עמוד.
האם מישהו יכול לפרט יותר?
וכי השם יכול להיות לדוגמא asp.צעצועים ?
ומה קורה עם הפרמטרים? האם גם שם, להוסיף את השם הזהה לטייטל העמוד?
ומה עושים אם העמוד מאונדקס ע'י גוגל לפני השינויים הנ'ל.
תודה :)
אלחנן
חבר טרי
חבר טרי
 
הודעות: 5
הצטרף: יום ב' 13 אפריל 2009 11:54
פוסטים מומלצים: 0
מוניטין: 0

אכן גוגל כנראה מותן עדיפות קטנה כאשר ה-URL

הודעהעל ידי ziv » יום ב' 13 אפריל 2009 22:07

מכיל את הביטוי המקודם. כמו בדוגמא שנתת צעצועים.ASP או צעצועים.HTM או כל סיומת אחרת.
כדי לעשות זאת נכון יש לבצע הפניה קבוע 301 לכתובת הישנה. כל דף צריך להפנות לכתובתו החדשה. לאחר מספר ימים גוגל יתחילך לאנדקס את האתר עם הגתובות החדשות.

יש מספר שיטות לבניית כתובות URL בעברית והן תלויות בשרת: WINDOWOS או LINUX
באופן כללי בWINDOWS יש צורך בתוסף שנקרא IIS, בLINOX זה קצת יותר מסובך וכדאי להתייעץ עם החברה שבנתה את האתר.

אם תרשום את השפה שהאתר בנוי ואת סוג השרת עליו מאוחסן האתר, אולי נוכל לעזור יותר.
ziv
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 1115
הצטרף: יום ש' 31 מרץ 2007 20:43
מיקום: רמת גן
פוסטים מומלצים: 31
מוניטין: 13

תודה זיו, הנה כל הפרטים

הודעהעל ידי אלחנן » יום ג' 14 אפריל 2009 11:39

אני אפרט:
זה האתר שלי : .benyehuda.com (עדיין בשלבי חידוש..)
השרת: WINDOWOS
השפה: ASP הנתונים: מקובץ DB
נושא האתר: תכשיטים

אלו שלושת העמודים הראשיים (מאונדקסים ע'י גוגל)
1
www.benyehuda.com/Default.asp -עמוד הבית

2 result.asp עמוד הביניים...
benyehuda.com/result.asp?selectsug=690details.asp

3
details.asp עמוד עם פרטי התכשיט
www.benyehuda.com/details.asp?semel=654513

זיו, מדבריך אני מבין שאני יכול לשנות :
1
מ: Default.asp
ל: תכשיטים.asp

2
מ:result.asp
ל: תכשיטי.asp

3.
מ: details.asp
ל: תכשיט.asp
בכל אחד מהסורסים של עמודים אלו (החדשים או הישנים?), אוסיף קוד 301 המפנה לעמוד המקביל שלו. (זיו, אשמח לפירוט על כתיבת הקוד ומיקומו, כי ראיתי כמה שיטות...)
כמובן שהטייטלים (בסורס) יהיו רלוונטיים לשם העמוד.

שוב, תודה והמשך חג שמח.

ד'א הבנתי ש 301 מתיחסת לשינוי דומיין ולא לשינוי שם עמוד, למען הסר ספק אצלי השינוי רק בשם עמודים:
idanbenor.com/%D7%A7%D7%99%D7%93%D7%95%D7%9D-%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%94%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94-301-%D7%94%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-301/
אלחנן
חבר טרי
חבר טרי
 
הודעות: 5
הצטרף: יום ב' 13 אפריל 2009 11:54
פוסטים מומלצים: 0
מוניטין: 0

הפניה 301 טובה גם לדם המתחם (כל הדומיין) וגם לעמוד ספציפי.

הודעהעל ידי ziv » יום ה' 16 אפריל 2009 16:52

עקרונית קיימים שני סוגי הפניות 302 (זמנית) ו 301 (קבועה).

גוגל ממליץ להשתמש בהפניה קבועה 301.

הפניית עמוד בשרתי Windows נעשית בדרך כלל דרך השרת אך ניתן גם ע"י פקודה בASP .

מומלץ מאוד להעזר בחברה שמאחסנת את הדומין ולהתייעץ איתה בנוגע לביצוע ההפניות, בכל שרת הפקודות הן קצת שונות.

דרך השרת:

הפנייה קבועה ב-IIS דורשת גישה אל הגדרות השרת עליו נמצא האתר. כדי לבצע את ההפנייה הקבועה ב-IIS יש לבצע את הפעולות הבאות:

* לך ל-Internet Services Manager
* לחץ לחיצה על לחצן העכבר הימני מעל הקובץ או הספריה אותה אתה רוצה לשנות
* בחר את האופציה a redirection to a URL
* הכנס את כתובת הדף אליו תעבור ההפניה
* בחר The exact url entered above
* בחר A permanent redirection for this resource
* לחץ Apply

הפניה דרך פקודת ASP

f lcase(request.servervariables("HTTP_HOST")) = "domain.com" then
Response.Status="301 Moved Permanently"
Response.AddHeader "Location", "http://www.domain.co.il/"
end if

את הפקודה יש לשים לפני תגי ה-html וה-head.

שוב מומלץ להעזר בחברה המאחסנת.
ziv
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 1115
הצטרף: יום ש' 31 מרץ 2007 20:43
מיקום: רמת גן
פוסטים מומלצים: 31
מוניטין: 13

בנתיים הבנתי שאין עניין בהפנייה אלא

הודעהעל ידי אלחנן » יום ג' 21 אפריל 2009 14:46

תודה על התשובה המושקעת אבל סליחה כי בנתיים הבנתי שאין עניין בהפנייה אלא ליצור עמודים חדשים לחלוטין. (פשוט, הטייטלים לא היו רלוונטיים ותוצאות החיפוש לא שוות "שימור" ע'י הפניה, אע'פ שאני עדיין בספק לגבי התעלמות מוותק העמודים...)
בכל אופן אם נתעלם מההפנייה, השאלה הנשאלת האם במצב שטייטל העמוד הוא תכשיטי כסף (לדוגמא), איך/מה שם הקובץ צריך להיות לדעתך :
silver jewelry.asp (בתרגום לאנגלית)
או מתועתק ולא נראה טוב ככה:
tacshity kesef
כלומר איך מנוע החיפוש "יידע" טוב יותר ששם הקובץ הוא רלוונטי לטייטל העמוד?
תודה רבה
אלחנן
חבר טרי
חבר טרי
 
הודעות: 5
הצטרף: יום ב' 13 אפריל 2009 11:54
פוסטים מומלצים: 0
מוניטין: 0

ממש השבוע הצהיר אחד מהמהנדסים

הודעהעל ידי ziv » יום ג' 21 אפריל 2009 21:11

הבכירים של גוגל שלשם הקובץ יש השפעה (קטנה אומנם) אך בכל זאת יש השפעה על דרוג האתר.
לכן עדיפות ראשונה: תכשיטי_כסף.asp
שניה silver jewelry.asp
שלישית tacshity kesef
הכתובת השניה עדיפה על השלישית בגלל הנוחיות לגולשים. לפעמים עושים גם דברים בשבילהם,לא רק לגוגל.

בהצלחה
ziv
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 1115
הצטרף: יום ש' 31 מרץ 2007 20:43
מיקום: רמת גן
פוסטים מומלצים: 31
מוניטין: 13

ניסיתי

הודעהעל ידי אלחנן » יום ד' 22 אפריל 2009 10:04

העלתי שני קבצים:
זה עולה בסדר
http://www.benyehuda.com/התפריט_שלי.htm

אבל ב אס פי לא עולה
http://www.benyehuda.com/התפריט_שלי.asp
יש לך מושג למה?

ד'א ראיתי בעיה אחרת של הסיומות אפילו בשמות באנגלית:
זה עולה:
http://www.benyehuda.com/tafrit.htm
וזה לא...
http://www.benyehuda.com/tafrit.asp

אפשר עזרה? תודה רבה
אלחנן
חבר טרי
חבר טרי
 
הודעות: 5
הצטרף: יום ב' 13 אפריל 2009 11:54
פוסטים מומלצים: 0
מוניטין: 0

אני לא מומחה גדול לASP אולי מישהו אחר יוכל לעזור?

הודעהעל ידי ziv » יום ד' 22 אפריל 2009 14:32

אגב יש לך בעיית קידוד בחלק מהעמודים
תנסה לגלוש בפירפוקס ולעבור בין העמודים השונים, פתאום תקבל גיבריש.
ziv
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 1115
הצטרף: יום ש' 31 מרץ 2007 20:43
מיקום: רמת גן
פוסטים מומלצים: 31
מוניטין: 13

זיו

הודעהעל ידי אלחנן » יום ד' 22 אפריל 2009 14:58

כן, אני יודע, באתר עדיין לא נגענו
אבל אתה בטוח שלא יהיו לנו בעיות עם שם קובץ בעברית? כי ראיתי כמה שמתנגדים בתוקף לעניין כמו למשל כאן:
webmaster.org.il/forums/forum.asp?id=5
הוא אומר: "כשאתה רואה URL בעברית זה לא אומר שיש על השרת דף שיש לו שם בעברית שזה דבר שמאוד לא מומלץ לעשות"
וגם כאן:
forum.g.co.il/programming/2176.html
אני רוצה לסמוך עליך שלא תהיינה לי טעויות. תודה :?
אלחנן
חבר טרי
חבר טרי
 
הודעות: 5
הצטרף: יום ב' 13 אפריל 2009 11:54
פוסטים מומלצים: 0
מוניטין: 0


  • נושאים דומים
    תגובות
    צפיות
    מחבר

חזור אל פורום קידום באתרים ישראליים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

cron