gil_y כתב:ברור לי שהשקעה נכונה לאורך 10 שנים קשה לחזור עליה, בטח שבתקופה של 6 חודשים. ולדעתי גם בכל תקציב.
אבל איך זה קשור?[...]
אם אביא את האתרים שאני והצוות שלי קידמנו במשך 10 שנים, והם נשארו במקום הראשון לביטויים תחרותיים, זאת לא הפגנת מקצועיות או כשרון אלא רק תוצאה של חסימת המתחרים בזכות הותק. אני מסביר לכל לקוח איך מקדמי האתרים עובדים עליו כשהם מציגים לו "הצלחות מקצועיות מרשימות" כביכול שנגרמו רק על ידי ותק או מיעוט תחרות. מקדם אתרים שמבקש "הוכחת יכולת" שכזו עובד על עצמו!
ולמה כתבת שאי-אפשר להתגבר בכל תקציב? ודאי שאפשר. צריך רק להשיג תוך זמן סביר ציון רלוונטיות שהוא גבוה בנקודה אחת בלבד מציונו של מי שנמצא במקום הראשון.
gil_y כתב:[...]ובנוגע לידע שלך. שיהיה לך כל הידע שבעולם. לא על זה הדיון. הדיון הוא על הרמה הנמוכה שאתה מביא על דיונים אחרים. אם אינך מאמיןם שיש תשובות לשאלות כמו "מה לעשות אחרי פינגווין" פשוט אל תענה. תחסוך מפותחי האשכול המתוסכלים את התסכול שבהודעותיך.
אני רואה את עצמי כאיש מקצוע מבוגר ואחראי ולא כסוחר בעבודת קידום. כאשר מישהו מבקש פה "טיפ" מהיר לתיקון העונש, ואני יודע שלא ניתן אפילו לחקור האם באמת היה עונש ועל מה בפחות מ-30 שעות עבודה, אני יודע שאם יפעל על פי כל טיפ שיקבל זה עלול לגרור נזק נוסף. זו הסיבה שמצאתי לנכון להעתיק לכאן את ההערה שכתבתי אצל פבל. אם לא הייתי משתמש בשפה חמורה ("הילד זועק מכאבי בטן? רוצי לבית חולים!") הקורא עלול לחשוב שערך האזהרה שלי שקול לערך הטיפ השגוי שקבל, ומאחר ואין לו כלים לדעת שהוא שגוי, למה שלא להעדיף את הטיפ?