עמוד 1 מתוך 1

שימוש ברווחים בכתובת url

הודעהפורסם: יום ב' 29 אוגוסט 2011 12:23
על ידי yoyob
יש לי אתר ישן שהיה בנוי ב-html.
אני מעוניין להעביר אותו למערכת ניהול ג'ומלה 1.6.5.
באתר הישן שמות הדפים היו עם רווחים לדוגמא:
קוד: בחר הכל
bla bla.html
או
bla%20bla.html

כאשר אני בוחר שם חליפי במאמר מסויים, הוא מחליף את הרווח או את התו %20 למקף אמצעי, יש אפשרות לשמור עדיין על המבנה הקודם?
היכן אני יכול לערוך בקוד בכדי להתאים לכתובות הישנות?

Re: שימוש ברווחים בכתובת url

הודעהפורסם: יום ב' 29 אוגוסט 2011 13:53
על ידי LiveCity
באופן כללי, ההמלצה היא נגד שימוש ברווחים בכתובות של עמודים. מקו או מקו תחתון מוצעים לצורך יצירת מרווח בין מילים.
ההמלצה שלי במקרה זה היא להתחיל לעבוד "נכון" באתר החדש, ובמידת הצורך לבצע הפניות 301 בין העמודים הישנים לחדשים.

Re: שימוש ברווחים בכתובת url

הודעהפורסם: יום ג' 30 אוגוסט 2011 11:25
על ידי yoyob
מדוע קיימת המלצה שכזו, שלא להשתמש ברווחים?
האם בכל זאת קיים פיתרון, לשימוש ברווחים?

Re: שימוש ברווחים בכתובת url

הודעהפורסם: יום ג' 30 אוגוסט 2011 11:30
על ידי LiveCity
yoyob כתב:מדוע קיימת המלצה שכזו, שלא להשתמש ברווחים?
האם בכל זאת קיים פיתרון, לשימוש ברווחים?

כי לפי ההגדרה, URL לא יכול להכיל רווחים:
URLs cannot contain spaces.


מעבר לכך שלפי הספציפיקציה הרשמית לא מדובר בתו מקובל בכתובות, גוגל מוצף בפוסטים אודות קידוד לא תקין של תו הרווח ודרכים לבצע rewrite על מנת לא להציג רווחים.

איך בכל זאת? שאלה טובה. למה לחפש פתרון עבור מצב לא תקין מלכתחילה?

Re: שימוש ברווחים בכתובת url

הודעהפורסם: יום ד' 31 אוגוסט 2011 08:16
על ידי yoyob
אוקיי תודה,
ישנה אפשרות לבצע הפניות באופן גורף ב-htaceess לגבי רווחים לתו אחר (למשל מקף אמצעי)?
או שיש צורך לעבוד מול כל כתובת בנפרד?
יש לא מעט קישורים נכנסים לטובת אותם דפים ישנים.

Re: שימוש ברווחים בכתובת url

הודעהפורסם: יום ד' 31 אוגוסט 2011 09:20
על ידי yoyob
טוב מצאתי קוד שיעשה זאת.
אבל ישנה בעיה, הוא עובד טוב ב-IE אולם בפיירפוקס זה לא עובד.
קוד: בחר הכל
RewriteRule ^([^\ ]*)\ (.*)$ $1-$2 [E=rspace:yes,N]
RewriteCond %{ENV:rspace} yes
RewriteRule (.*) http://%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

בפיירפוקס הוא מציג לי את הכתובת במקום:
mydomain.com/bla-bla.html
mydomain.combla-bla.html
הוא מסיר את הסלאש לאחר הדומיין.

Re: שימוש ברווחים בכתובת url

הודעהפורסם: יום ד' 31 אוגוסט 2011 12:58
על ידי itamaryu
נראה כאילו אתה לא מנצל את העובדה שעברת למערכת ניהול תוכן.
ההמלצה שלי אליך היא להפסיק את המרדף אחר פתרונות "חיצוניים" לבעיות כלשהן ולנסות להתמקד במערכת עצמה וביתרונות שלה לפתרון דברים קיימים.
לדוגמא, אם אתה רוצה שהכתובות ישתנו מרווחים למקפים, אם היית לומד קצת את ג'ומלה היית רואה שאפשר לעשות זאת בקלות כחלק מהמעבר הטבעי של האתר שלך. כל מה שאתה צריך לעשות זה לבנות את העמוד, לקבוע לו כותרת והמערכת אוטומטית הייתה בונה לך כתובת ידידותית עם מקפים ולפי ההנחיות שקבעת.

Re: שימוש ברווחים בכתובת url

הודעהפורסם: יום ד' 31 אוגוסט 2011 13:06
על ידי LiveCity
itamaryu כתב:נראה כאילו אתה לא מנצל את העובדה שעברת למערכת ניהול תוכן.
ההמלצה שלי אליך היא להפסיק את המרדף אחר פתרונות "חיצוניים" לבעיות כלשהן ולנסות להתמקד במערכת עצמה וביתרונות שלה לפתרון דברים קיימים.
לדוגמא, אם אתה רוצה שהכתובות ישתנו מרווחים למקפים, אם היית לומד קצת את ג'ומלה היית רואה שאפשר לעשות זאת בקלות כחלק מהמעבר הטבעי של האתר שלך. כל מה שאתה צריך לעשות זה לבנות את העמוד, לקבוע לו כותרת והמערכת אוטומטית הייתה בונה לך כתובת ידידותית עם מקפים ולפי ההנחיות שקבעת.

כפי שאמרתי... ואם יש צורך לשמר את כוחם של קישורים קיימים, אני בטוח שניתן להשתמש בכלי 301.

Re: שימוש ברווחים בכתובת url

הודעהפורסם: יום ד' 31 אוגוסט 2011 13:29
על ידי yoyob
itamaryu כתב:נראה כאילו אתה לא מנצל את העובדה שעברת למערכת ניהול תוכן.
ההמלצה שלי אליך היא להפסיק את המרדף אחר פתרונות "חיצוניים" לבעיות כלשהן ולנסות להתמקד במערכת עצמה וביתרונות שלה לפתרון דברים קיימים.
לדוגמא, אם אתה רוצה שהכתובות ישתנו מרווחים למקפים, אם היית לומד קצת את ג'ומלה היית רואה שאפשר לעשות זאת בקלות כחלק מהמעבר הטבעי של האתר שלך. כל מה שאתה צריך לעשות זה לבנות את העמוד, לקבוע לו כותרת והמערכת אוטומטית הייתה בונה לך כתובת ידידותית עם מקפים ולפי ההנחיות שקבעת.

הבנתי והפנמתי, אבל הצגתי לאחר מכן בעיה לגבי המעבר, ישנם לא מעט דפים (עם רווחים) שקיבלו עם הזמן קישורים ואני מנסה לעשות מעבר שלהם דרך htaccess במקרה שגולשים יגיעו אליהם לדפים החדשים עם המקפים.
משום מה זה לא עובד... (ראה הודעה קודמת שלי)

* עריכה....
טוב הסתדרתי השורה העליונה צריכה להיות כך:
קוד: בחר הכל
RewriteRule ^(.+)(\s|%20)(.+)$ /$1-$3 [R=301,QSA,L,NE]