kobi כתב:ברור לי שבארצות הברית אלה חברות ענק, אז למה חברות האכסון הגדולות בארץ לא חושבות להוריד מחירים ?
עדיין הבדל של מאות אחוזים זה מוגזם
Telecart כתב:מישהו שאל את עצמו פעם מהו השוק הפוטנציאלי של Hostgator מול השוק הפוטנציאלי של חברת אחסון ישראלית?
Telecart כתב:
בואו נפרק את זה לרגע:
1. שירות אדיב: לא דורש הרבה, מלבד אנשי שירות אדיבים - אני מניח שאפשר למצוא כאלה.
2. שירות מסביב לשעון: החזקה של צוות זמין 24 שעות שיכול להתמודד עם כמות גדולה של שיחות עולה הרבה כסף (כמובן שלא תרצו שיענה לכם אדם חסר יידע כלשהו, נכון? מה שמתחבר באופן מיידי לסעיף 3)
3. שירות מקצועי: יש למישהו כאן מושג מה השכר הממוצע של מומחה Linux? אולי למישהו יש מושג מהו השכר הממוצע של מומחה Windows בישראל?
לא נכנס למספרים, רק נגיד שמדובר לפחות בשכר הממוצע של מתכנת (אם לא פחות).
המתמטיקה היא פשוטה,
ככול שהעלות הקבועה מתחלקת על מס' רב יותר של לקוחות - העלות PER לקוח תרד.
ואז כבר נכנסים למשחק של מתמטיקה:
כמה אנשי מקצוע ב-Linux חברה צריכה להחזיק?
האם חברת אחסון צריכה להחזיק מקצוען אחד וייתר העובדים הם ברמת מקצועיות ירודה?
או שמא החברה צריכה להחזיקה מס' רב של מקצוענים על מנת לתת שירות טוב ומהיר יותר ללקוח?
אני לא באמת חושב שאני אצליח לשכנע מישהו עם 4 שורות הטקסט שרשמתי למעלה,
מי שחושב שדופקים אותו - ימשיך לחשוב ככה, לא משנה מה מישהו יכתוב.
אגב תחרותיות,
בניגוד לתנובה, הסיבוכיות של להקים חברת אחסון היא פשוטה בהרבה מהסיבוכיות של להקים מחלבה.
בישראל יש המון חברות לאחסון אתרים - תמיד אפשר להתווכח על מקצועיות או שירותיות של חברה כזו או אחרת - אבל מבחינת כמות החברות? יש למכביר.
יורם כתב:Telecart כתב:מישהו שאל את עצמו פעם מהו השוק הפוטנציאלי של Hostgator מול השוק הפוטנציאלי של חברת אחסון ישראלית?
ברור שהשוק הפוטנציאלי של הוסטגייטר עשוי להניב לה רווחים של מיליונים ואילו חברת אחסון ישראלית תרוויח פחות. אבל ההשוואה לא במקום משום שזה לא מסביר למה חברה ישראלית צריכה לדרוש מחיר גבוה במאות אחוזים יותר. חברה ישראלית לא צריכה לצפות להרוויח כמו הוסטגייטור באמצעות העלאת מחיר השירותTelecart כתב:
בואו נפרק את זה לרגע:
1. שירות אדיב: לא דורש הרבה, מלבד אנשי שירות אדיבים - אני מניח שאפשר למצוא כאלה.
2. שירות מסביב לשעון: החזקה של צוות זמין 24 שעות שיכול להתמודד עם כמות גדולה של שיחות עולה הרבה כסף (כמובן שלא תרצו שיענה לכם אדם חסר יידע כלשהו, נכון? מה שמתחבר באופן מיידי לסעיף 3)
3. שירות מקצועי: יש למישהו כאן מושג מה השכר הממוצע של מומחה Linux? אולי למישהו יש מושג מהו השכר הממוצע של מומחה Windows בישראל?
לא נכנס למספרים, רק נגיד שמדובר לפחות בשכר הממוצע של מתכנת (אם לא פחות).
המתמטיקה היא פשוטה,
ככול שהעלות הקבועה מתחלקת על מס' רב יותר של לקוחות - העלות PER לקוח תרד.
ואז כבר נכנסים למשחק של מתמטיקה:
כמה אנשי מקצוע ב-Linux חברה צריכה להחזיק?
האם חברת אחסון צריכה להחזיק מקצוען אחד וייתר העובדים הם ברמת מקצועיות ירודה?
או שמא החברה צריכה להחזיקה מס' רב של מקצוענים על מנת לתת שירות טוב ומהיר יותר ללקוח?
אני לא באמת חושב שאני אצליח לשכנע מישהו עם 4 שורות הטקסט שרשמתי למעלה,
מי שחושב שדופקים אותו - ימשיך לחשוב ככה, לא משנה מה מישהו יכתוב.
אגב תחרותיות,
בניגוד לתנובה, הסיבוכיות של להקים חברת אחסון היא פשוטה בהרבה מהסיבוכיות של להקים מחלבה.
בישראל יש המון חברות לאחסון אתרים - תמיד אפשר להתווכח על מקצועיות או שירותיות של חברה כזו או אחרת - אבל מבחינת כמות החברות? יש למכביר.
מתמתיקה זה לא הצד החזק שלי, אבל כמו שאני רואה את זה, הרי שכמות אנשי התמיכה, אנשי לינוקס היא פר X ראשים של לקוחות.
השאלה היא כמה אנשי תמיכה יש פר X לקוחות וכמה אנשי לינוקס יש פר X לקוחות בחברה ישראלית וכמה יש בחברה כמו הוסטגייטור.
אם נדע את המספרים נוכל לשפוט במהימנות רבה יותר האם המחירים הגבוהים מוצדקים או שלא.
kobi כתב:דניאל, העלתי את הנושא הזה כי זה הבדלי המחירים בהחלט נראה לי מוגזם, ולא כדי לפתוח מחר חברת אכסון...
לגבי הנקודה של עלות אנשי SYSTEM, בהתאם למה שיורם כתב, זה אמור להיות בהתאם לכמות הלקוחות אז אני לא חושב שזה משחק תפקיד.
לגבי חומרה/תוכנה למיניהם, אין לי ניסיון בתחום אבל ההגיון הבריא שלי אומר שלהרבה לקוחות אני צריך להשקיע יותר בחומרה/תוכנה וכשאני חברת אכסון קטנה אני אשקיע פחות בחומרה/תוכנה לכן גם במקרה הזה אני לא מבין את הנקודה.
חזור אל בניית אתרים ואחסון אתרים - כללי
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 32 אורחים