זקן השבט 3 כתב:painkille5 כתב:מז"א אלה התשובות שקיבלנו מגוגל? תוכל לפרט?
ובקשר לכלי למדידת רמת התחרותיות, תקן אותי אם אני טועה אבל הוא מדד את רמת התחרותיות לגבי נישה מסויימת, אבל לא היה בכוחו למדוד את רמת התחרותיול היחסית בין שתי נישות.
(אלא אם כן עשית משהו שפרטתי למעלה, ואני לא אגיד מה על מנת לא לחשוף את מעט הפרטים שאני יודע לגבי הכלי שהיה לך).
בניגוד לכלים הנפוצים ל
הערכת רמת התחרותיות על פי תכונות דפי המתחרים, שכפי שהוכחתי פה פעמים רבות, אינם שימושיים כלל, אלא רק יוצרים אשליה, הכלי הזה הומצא ונבנה לבצע
מדידה ישירה בגוגל.
כל מקדם אתרים מתחיל שזכה ללמוד את יסודות המקצוע כמו שצריך ללמד אותם (ובכל הארץ אין יותר מ-100 כאלה) מבין שרמת התחרותיות נמדדת על ידי פער ציוני הרלוונטיות שעליך לסגור כדי להגיע למיקום היעד, אבל גוגל לא חושף את ציוני הרלוונטיות. הכלים הנפוצים מתיימרים להעריך את גודל הפער הזה על ידי ניתוח תכונות המתחרים. אבל איזו תועלת יש מהשוואת מספר הקישורים למשל כאשר לא ידוע לך מהו ערכו של כל קישור (תרומתו לציון הדף)? יותר מזה לא אפרט.
עמנואל, אני מופתע מהתשובה. האם אינך יודע, שאני יודע שהכלים עצמם שגויים, ומה שבעצם שאלתי (אפילו בהתאם לנימוקים אותם אתה הצגת) כיצד הצלחת להשוות בין 2 נישות? (ציון רלוונטיות של האתר עבור מילת מפתח ספציפית אם תרצה).
היה טבעי שגם אשאל איך מדדת נישה אחת, אבל הסברת לי פחות או יותר על הכלי הקודם למדידת רמת התחרותיות, ולכן שאלתי כיצד קבעת שעבור מילת מפתח אחת, יש צורך בX עבודה ועבור מילת מפתח אחר יש צורך ב 2X עבודה.
זקן השבט 3 כתב:אינני יודע למה אתה מתכוון בשם "נישה". הכלי נועד למדוד את רמת התחרותיות היחסית בתוך קבוצת ביטויי חיפוש - למשל ביטוי הראש ומספר ביטויי זנב ארוך (בעלי נפח חיפוש טוב) - כדי לבחור רק את אלה שניתן לקדמם למיקומים עליונים בתקציב הנתון, ולמנוע עבודת סרק על ביטויים שהתקציב הנתון לא מספיק עבורם (וכל למנוע שכספו של הלקוח ירד לטמיון).
הסברתי למה אני מתכוון כאשר אני אומר נישה, ואני אחדד את השאלה שלי.
בוא נגיד שהשתמשת בכלי על מנת להשיג את המסקנות שהצגת קודם:
"רמת תחרותיות יותר גבוהה לביטוי New York marble kitchen countertop מאשר לביטוי New York marble kitchen"
איך ידעת מה יותר תחרותי (מה דורש יותר עבודה על מנת להגיע למקום הראשון (או כל מקום שהוא), או השגת היעד בתקציב הנתון...), כאשר -אינך יודע מה האפקט של טקסט העוגן על כל אחד מהביטויים.
-אינך יודע מהו האפקט של האתר ממנו קישרת, אולי על פי פרמטרים מסויימים בגוגל הוא מעלה את ציון הרלוונטיות רק על ידי תכונות הדף המקשר?
בכלל, אני יכול לחשוב על עוד גורמים, אבל זה מספיק.
תחשוב על כך שאיננו יודעים אפילו אם גוגל (בהודעתו כלפני כמה חודשים, ממנה הסיקו מקדמי אתרים כי "טקסט העוגן מת") קובע את ציון הרלוונטיות של הדף, ע"פ נתוני הדף המקשר כאשר הוא מתיחס לכל הדף, לפסקה ממנה יצא הקישור, או המון פרמטרים אחרים (\בדף).
מה שאני בעצם אומר, זה שלמדוד רמת תחרותיות אני יודע שהצלחת באופן מסויים, אבל
להשוות את רמת התחרותיות לגבי 2 מילות חיפוש שונות, לא יכלת בבירור.במיוחד אם לא הגעת עם הכלי שלך עד למדידת רמת התחרותיות במקום הראשון [מהמקום הנתון ->עד למקום הראשון](שוב אני לא רוצה לחשוף פרטים כמו שאמרתי, את זה אני יודע שאתה תבין) לא תוכל לדעת אם הציון של המקום הראשון גבוה פי 2 וככה להגיע למקום 2 ממש קל, אבל להגיע למקום הראשון נדרשת בנישה המסויימת המון עבודה.
אני גם מסתייג מהמסקנה שכאשר ביטוי זנב ארוך תחרותי יותר מביטוי המפתח, זה רק ילך ויתחזק,(*מעוד סיבה) מכיוון שמביטוי מרכזי יכולים לצאת המון ביטויי זנב ארוך, ולכן עם הזמן ככל שיקדמו יותר ביטויי זנב ארוך שונים, הביטוי המרכזי באופן טבעי (המכנה המשותף) יתחזק (אם תרצה ציון הרלוונטיות של האתרים העוסקים בתחום, כלפי הביטוי המרכזיד).