המשך המשפט הקודם
אבל ביטוי של מאמני כושר עם עיר ורחוב או עם נישה מסויימת (חיטוב, ילדים, נשים וכדומה), יהיו פחות תחרותיים.
זקן השבט 3 כתב:אם לא זכור לך, לי אין שיטה. הצגתי חלופה ל"שיטה" של דוד לוי שמבוססת על היסקים חסרי בסיס מתוך ניסיון בשוק הישראלי שהתחיל להיות תחרותי רק לאחרונה.
להזכירך הדיון ביננו הוא לפי איזה שיקולים אתה בוחר להמר.
הימור על טקטיקת קידום הזנב הארוך או טקטיקת הקידום למקום הראשון במבחר מצומצם של ביטויי חיפוש.
אני הצגתי את טעוני בעד הימור על טקטיקת הזנב הארוך בכדי לרענן את זכרונך הנה הם:
1) ביטוי זנב אורך יהיו במרבית המקרים פחות תחרותיים מאשר ביטוי השורש.
2) גדלה ההסתברות שתקבל תנועה מביטוי זנב ארוך שכלל לא כיוונת אליהם.
3) פיזור סיכונים.
טעונים 1 ו-3 מסתמכים על הטענה שביטוי זנב ארוך הם פחות תחרותיים מביטוי השורש. אתה מעלה נימוקים צולעים שזה לא כך.
זה אולי לא כך עבור מקרים פרטים, אבל עבור מרבית ביטוי הזנב הארוך זה כך (וזה לא משנה אם זה גוגל העולמית או גוגל ישראל).
זה כך משום שלכל ביטוי זנב הארוך אתה יכול למצוא עוד כמה ביטוי זנב יותר ארוך.
זה כך משום שכמות ביטוי הזנב הארוך גדולה פי כמה וכמה מביטוי השורש ולכן זה רק הגיוני שמידת השקעת הקידום בכל אחד מהביטויים תהיה קטנה יותר ולכן גם רמת התחרות בכל ביטוי תהיה קטנה יותר.
זה כך משום שגוגל משנים לפעמים דברים (כדוגמת גוגל אינסטנט) שמייצרים ו/או נותנים משמעות חדשה לביטוי זנב ארוך חדשים. ולכן גם זה מראה על השקעת קידום נמוכה יותר.
זה כך משום שביטוי זנב ארוך הם יותר דינאמים (אם גולש רוצה תוצאות אחרות ממה שיש לו, הוא מייצר ביטוי חיפוש זנב ארוך חדש).
אני עדיין לא ראיתי שאתה מנמק בנימוק הגיוני את ההחלטה על הימור בטקטיקת קידום מבחר מצומצם של ביטוי שורש למקום הראשון.
אני עדיין לא ראיתי שאתה מנמק בנימוק סביר מדוע אתה חושב שביטוי זנב ארוך הם תחרותיים יותר מביטוי השורש (לומר שמנסיונך זה כך, זה לא נימוק)
תוך כדאי הויכוח על הנושאים שציינתי, התפתח ביננו ויכוח נוסף על האם קיימת אי ודאות בעולם הקידום או שלא קיימת כזו.
אתה טוען שלא קיימת אי ודאות ולא קיים שום סיכון. כתבת
זקן השבט 3 כתב:בקידום אל המקום הראשון בביטוי תחרותי אין שום אי-ודאות ואין שום סיכון - מישהו הרי חייב להשיג ציון הרלוונטיות גבוה משל כל המתחרים, והוא יוצג במקום הראשון. אי-הוודאות קיימת רק בהקצאת התקציב הדרוש.
אני השבתי לך שהתשובה שלך נכונה במקרה שאתה עושה מה שכולם עושים, אבל אני חשבתי שאתה עושה דברים אחרים?
במקרה שמקדם אתרים פועל בצורה שונה מכל מתחרייו, הוא חושף את עצמו לסיכון ורווח גדולים יו תר.
זקן השבט 3 כתב:אני מבין ומלמד את השינוי הפרדיגמטי שמתרחש כעת בגוגל כמעבר הדרגתי ממצב שבו ערך הקישור נקבע על ידי תכונות הדף המקשר או הקישור עצמו (למשל "טריות") אל מצב שבו ערך הקישור נקבע אך ורק על ידי שיעור השימוש בו.
זה שאתה מבין ומלמד את השינוי זה נחמד. אבל עצם השינוי צריך ללמד אותך שברגע שיש שינויים יש גם סיכונים.
בוא תנסה להתמקד בסוגיות שאנחנו דנים עליהם ולא תפזר את הדיון לגרורות נוספות.
הצג את נימוקיך בעד טקטיקת קידום במרחב מצומצם של ביטויים למקום הראשון, על פני טקטיקת קידום זנב ארוך.
הצג נימוקים הגיוניים שיתמכו בדעה שלך שביטויי זנב ארוך הם ביטויים תחרותיים יותר, או בעלי רמת תחרותיות זהה לזו של ביטוי השורש.
הצג נימוק הגיוני למה מה שאתה חושב היום לא עשוי להשתנות מחר ובכך לסכן את עבודת הקידום שביצעת.
לשלול את נימוקי הצד שכנגד זה דבר חיוני, אבל תנסה גם לנמק נימוקי בעד עצמאיים שיתמכו בעמדה שאתה מציג.