גוגל ומר כץ הודיעו שמעכשיו יפסיקו העדכונים הידניים לפנדה, ויהיו עדכונים אוטומטיים בזמן אמת.
ברור לי שלאף אחד פה אין באמת מושג אמיתי על הדברים והאלגוריתם, וכיצד פועל באמת כל עניין האלגוריתם של פנדה. לכן כל מה שנשאר לנו זה לזרוק מחשבות, ניחושים ומסקנות:
מזה אומר לדעתכם? (השינוי מהידני לאוטומט)
דעתי בנושא:
עד עכשיו הם בצעו ניסויים (כלל עולמיים) על האלגוריתם. בכל עדכון הוסיפו או שינו פרמטר כזה או אחר על מנת להביא את הציון הכי רלוונטי שמתייחס לתוכן באותה הנישה של אותו אתר.
כרגע (אני חושב) שהאלגוריתם הגיע למצב בו הוא בודק קודם כל את התוכן בתצורה הטכנית שלו - זאת אומרת יודע לבדוק איות, תחביר וכו'.
יחד עם זאת הוא בודק את התנהגות הגולשים לתוכן - האם הגולשים אהבו את התוכן? איזה סוג של גולשים אהבו את התוכן? (האם אתה פרופסור? האם אתה סתם ילד זרוק שאוהב שפת רחוב?). לאחר תקופת זמן של X (כשהאלגוריתם אסף את הנתונים) יוצא עדכון אוטומטי של ציוני הרלוונטיות לכל אתר/עמוד עם ציון כללי של חישוב כל שאר הפרמטרים והאלגוריתמים כלפי הגולש שהזין את השאילתא.
ייתרונות - אתר שירד בדירוגים עקב עדכון פנדה (במידה והמקדם זיהה שזהו הפרמטר היחיד שממנו נפגע העמוד) יוכל לבצע תיקונים, וע"י כך לחזור לדירוג גבוה יותר בצורה יותר מהירה (תזכרו שזהו עדכון אוטומטי שיוצא כל X זמן).
חסרונות - אלגוריתם שמלגוריתם. זה עדין לא בן אדם, זאת תוכנה, לכל תוכנה יש באגים.
ודבר נוסף, אני לא יודע אם זה חסרון או לא (תלוי מי מסתכל על זה) - התוצאות הולכות להיות עוד יותר אישיות כלפי כל גולש.
זאת היית דעתי, אם משהו לא מובן אשמח לתת הסבר נוסף.
אשמח לשמוע גם את דעתכם