האם לינק מ -MOZ הוא בעצם לינק זבל?

בעל כורחנו, אחת הפרקטיקות הנפוצות כיום בעולם קידום האתרים היא הוצאת אתרים מהעונש הידני שהטיל עליהם ה- Google Webmaster Tools. לאחר שנים של עבודת קידום, גם בשיטות White Hat, Google החמירה את הסטנדרטים שלה ל"קישורים מורשים" כחלק מעדכוני הפינגווין והפנדה והחלה לתת "עונשים ידניים".

כאשר אנשי מחלקת בקרת איכות קישורים מחליטים כי לאתר מסוים ישנם קישורים שאינם טבעיים, נשלחת הודעה מה-Google Webmaster Tools למנהלי האתר שהם זיהו דפוס של קישורים מלאכותיים או לא טבעיים המפנים לאתר וכתוצאה מכך Google ביצעה פעולת ספאם ידנית.

ואז זה מתחיל… עבודה קשה וסזיפית של הסרת קישורים. אבל חשוב יותר מהעבודה עצמה היא המשימה של להראות שאתה עושה אותה. גוגל רוצים לראות שאנחנו עובדים ומשקיעים זמן, דם, יזע ודמעות במשימה לפני שהם מסירים את פעולת הספאם הידנית.

בשלב זה אתה מדפיס לעצמך את רשימת הקישורים הארוכה של  Google WMT ומתחיל לעבור לינק אחר לינק. כל לינק מקבל התייחסות "אינטימית": אתה מנסה בכל הכוח להוריד אותם מהודעות בפורומים, תגובות בבלוגים, לינקים רוחביים ב-Footer של אתרים אחרים, אינדקסים, אתרי מאמרים וגם פוסטים אורחים בבלוגים.

נציין שהסוג האחרון של קישורים היה מעט שנוי במחלוקת, כשהמון גורמים בתחום חששו שהם יכולים להיות בבעיה. שכן אם לגבי האחרים הייתה הסכמה מסויימת, לדעת רבים פוסטים אורחים בבלוגים הינה פרקטיקה מקובלת ו"כשרה", וההודעה של גוגל תפסה אותם לא מוכנים, כשלתחושתם גוגל עברו קו מסוים בהיבט זה..

לינק בעייתי שכזה סומן לאחרונה על ידי Google כשאל בעל האתר (אליו מגיע הלינק) נשלחה הודעת אזהרה לגביו. הדבר שבאמת מפתיע ואף קצת מטריד הוא ש-Google ציינה שהלינק הלא-טבעי מגיע מהבלוג של אתר Moz, אחר האתרים המובילים בתחום הקידום באינטרנט. –הכנס כאן מוסיקה דרמטית-

*

חברת Moz הינה חברה אמריקאית המתמחה בשיווק דיגיטלי שמוכרת תוכנות ושירותים בתחום ותחום ניתוח נתונים שיווקיים אנליטיים. בנוסף לכך, אתר החברה – http://moz.com/, הפך לבית חם, ואף אפשר לומר, סוג של בסיס-אם עבור קהילת המקדמים והמשווקים הדיגיטליים. הבלוגים המנוהלים באתר הינם מאד פופולאריים וכוללים פוסטים מהוקצעים על חדשות, עדכונים וטרנדים בתעשייה.

תארו לעצמכם את ההפתעה של אנשי המקצוע, כולל אנשי Moz עצמם, כשבעל אתר מסוים, בחור בשם סקוט ווידן, קיבל הודעה מ-Google Webmaster Tools שייתכן שהלינק שמוביל אליו מהאתר של Moz (מהבלוג של YouMoz  ליתר דיוק) אינו לינק אורגני ועליו להסירו.

אנשי Moz עצמם לא נשארו אדישים לנוכח החזית החדשה שנפתחה עליהם מכיוון גוגל, כשאחד המייסדים והבעלים של החברה, רנד פישקין, פרסם פוסט בבלוג האישי שלו ב-Moz שתוקף חזרה את ענקית החיפוש.

"אני כאן כדי לומר לגוגל שהקישור לאתר של סקוט לחלוטין שייך לעורך של הבלוג שלנו. אנחנו מפרסמים אך ורק תכנים שיש בהן ערך ועניין לקהילה שלנו, ואנחנו בודקים כל קישור מזורגג (הדגשה במקור, "מזורגג" הינה תרגום שלי מהמילה Frickin ט.ב.י)."

פישקין ממשיך להסביר באריכות על הפוסט המדובר של סקוט ווידן ושוב ומתקיף חזרה את גוגל: "אם גוגל לא רוצה להחשיב את הלינק הזה, זה עניינם בלבד, אבל זה לא לעניין שהיא מפרשת לינק מ-moz כלינק שאינו טבעי וככזה העובר על הנחיותיהם… לצערי, אני רואה עוד ועוד אזהרות שכאלה מגוגל WMT".

הוא מסיים בעקיצה כלפי ענקית האינטרנט: "אני מבטיח לכם שבקרת האיכות שלנו עולה ומשתפרת כל הזמן… היינו שמחים לראות אם צוות בקרת איכות חיפוש ב-Google היה נוהג באותה רמת ביקורת ואכפתיות כמונו. זה היה עוזר להפוך את האינטרנט (ואת מנוע החיפוש של Google) למקום טוב יותר".

כפי שכבר צוין לעיל, התעסקות זו של גוגל בפרקטיקת השגת קישור דרך "פוסטים אורחים בבלוגים" הינה מעוררת מחלוקת. מצד אחד, ייתכן שישנם מקרים כמו זה שהוצג כאן, שמדובר היה בפוסט אורגני ואיכותי. מצד שני, קיימים לא מעט מקרים שבהם בלוג המתעסק למשל בעצות יופי לנשים מארח פוסט שמתעסק בהימורים מקוונים.

במקרים כמו האחרון, אין ספק שהטענה של Google הינה צודקת, אך ייתכן שצריך מערכת סינון ובקרה טובה יותר לאזהרות הללו.

האם Google חצתה כאן קו אדום וטעתה? אף גורם בחברה עדיין לא הגיב לסוגיה, למרות שאנשים עדיין מצפים ממאט כץ, ראש צוות ה-websapm של החברה, להגיב באופן רשמי לנושא.

מה שכן, רצוי לציין שלמרות בחירת המילים המופיעה במאמר, כנראה שעדיין אי אפשר לפתוח ב"חזית" ממשית מול גוגל. בסופו של דבר מדובר בגוף ששולט בנעשה באינטרנט ביד רמה, כפי שאף גוף אחר לא שולט על אף תחום אחר. אז מה נותר לנו לעשות? …לשמוע את מוצא פיהם.

גרסה להדפסה