- אנה פטרסון – עבדה על אינדקס החיפוש של גוגל.
- ראסל פאוור – עבד על אינדקס החיפוש של גוגל.
- לואיס מונייר – מייסד מנוע החיפוש אלטא ויסטה.
- טום קוסטלו – עבד על פרוייקט WebFountain של IBM.
מדוע CUIL חושבים שהם טובים יותר מגוגל?
-
CUIL מצהירים שברשותם האינדקס הגדול ביותר.Cuil מצהירים שהאינדקס שלהם גדול מזה של גוגל. לטענתם זהו פרט הכרחי אם ברצונם להביא תוצאות רלוונטיות עבור נושאים פחות פופולאריים.
-
CUIL חושבים שפופולאריות אינה חשובה כפי שגוגל מצהירים. אם הקונספט של Cuil לגבי אינדוקס יצליח, ייתכן שקישוריות וPageRank הם נחלת העבר. Cuil טוענים שפופולאריות הוא עניין שימושי אבל לא עבור חיפושים מורכבים במיוחד. על פי האתר שלהם, Cuil מנסה לנתח תוכן עמודי אינטרנט על מנת להציב אותם בקונטקסט רחב יותר.
-
CUIL משתמשים בפורמט תצוגה חדש ויחודי עבור עמוד תוצאות החיפוש. במקום רשימה ארוכה, Cuil מביא את התוצאות בשלושה טורים, בתוספת תמונות כאשר מתאפשר. בנוסף Cuil מציע הגדרות במעבר העכבר ורעיונות לעידון תוצאות החיפוש.
-
CUIL אינו אוסף מידע אודות המשתמש.בניגוד למנועי חיפוש אחרים, Cuil אינו מתעד שום מידע אישי מזהה כגון כתובות IP, קבצי קוקי או שמות. המשמעות היא שלא ניתן יהיה להעביר את הנתונים האישיים לגופים אחרים. AOL פרסמו מידע אישי באוגוסט 2006 וגוגל מעבירים כמות עצומה של נתונים אישיים לחברת ויאקום.
בבדיקת ביטויי חיפוש שונים, Cuil הביא תוצאות טובות יחסית. טיב תוצאות החיפוש יחסית לגוגל תלוי כבר בסוג השאילתא ובצרכי המחפש.
Cuil מבין מילים משמעויות שונות של מילים. לדוגמא: עבור המילה "Tiger" Cuil יביא תוצאות עבור הסרט המצוייר, מערכת ההפעלה עם אותו השם, שחקן הגולף, וחברות שונות המכילות את המילה Tiger בשם החברה.
נכון לעכשיו קשה לדעת אם Cuil יהיה מנוע החיפוש שיצליח להתחרות בגוגל. יש ב-cuil הרבה יותר מאינדקס עשיר ותוצאות חיפוש מוצלחות. כמובן אם כל זה היה מספיק אז Yahoo! היו מחזיקים בנתח שוק גדול יותר משוק מנועי החיפוש.
גוגל כבר פרסמו פוסט תגובה בבלוג הרשמי (http://googleblog.blogspot.com/2008/07/we-knew-web-was-big.html<;/a>), מעצם התגובה עצמה ניתן להניח ש-Cuil יימצא תחת מעקב צמוד מצד אנשי גוגל.
מה לגבי חיפוש בעברית?